fbpx
В Індії розпочинають будівництво заводу з виробництва гранатометів Carl Gustaf

В Індії розпочинають будівництво заводу з виробництва гранатометів Carl Gustaf

Saab Азія Гранатомет Індія ОПК Піхотне озброєння Світ Швеція

Шведська компанія Saab розпочала будівництво в Індії заводу з виробництва протитанкових гранатометів Carl Gustaf.

Про це компанія повідомила на своєму офіційному сайті.

У понеділок, 4 березня, в місті Джаджар індійського штату Хар’яна, відбулася церемонія закладки нового підприємства.

Отримавши схвалення від влади Індії, Saab заснувала нову компанію Saab FFVO India Pvt Ltd.

Вона повністю володітиме новими виробничими потужностями і випускатиме ручні багаторазові гранатомети Carl Gustaf M4.

«Я пишаюся тим, що розпочинаю будівництво нашого першого заводу за межами Швеції для Carl Gustaf, продукту, який має тривалу історію в індійських збройних силах. Ми з нетерпінням чекаємо початку виробництва нашого чудового продукту, розробленого та виготовленого в Індії», – наголосив Ґьорген Йоханссон, керівник бізнес-напрямку Dynamics компанії Saab.

Saab співпрацюватиме з індійськими постачальниками. Продукція, виготовлена на новому заводі, повністю відповідатиме вимогам «Made in India».

На підприємстві впровадять сучасні технології, зокрема новітню технологію прицілювання та вдосконалене намотування вуглецевого волокна при виробництві корпусу Carl Gustaf M4 для збройних сил Індії, а також компонентів, які можуть бути включені до систем інших користувачів цієї зброї.

Протитанковий гранатомет Carl Gustaf перебуває на озброєнні індійської армії з 1976 року і є основною зброєю цього типу.

Локалізація виробництва гранатометів в Індії може значно збільшити обсяги закупівель цього озброєння для потреб Збройних сил країни.

Carl Gustaf M4

Гранатомет Carl Gustaf M4 розроблений у 2014 році для заміни старіших версій гранатомета цього типу під індексом М2 та М3, які були створені у 1964 та 1986 роках відповідно. Завдяки використанню нових матеріалів вагу М4 вдалося зменшити на 4 кг порівняно з версією М3, яка становила 10 кг. Також версія М4 отримала новий прицільний комплекс з інтегрованим лазерним далекоміром, який розраховує дальність та кут підйому гранатомета для точного влучання у ціль.

Особливість гранатомета полягає у його багаторазовості, відсутності віддачі, а також великій номенклатурі 84-мм боєприпасів, які доступні для використання на ньому. Крім стандартних протитанкових гранат, є можливість вести вогонь уламково-фугасними, шрапнельними, димовими, освітлювальними, спеціальними гранатами для знищення укріплень та керованими багатоцільовими ракетами.

Saab Азія Гранатомет Індія ОПК Піхотне озброєння Світ Швеція