fbpx
В РФ спустили на воду тренувальне судно для вертолітників

В РФ спустили на воду тренувальне судно для вертолітників

ВМФ Росії Європа Росія Світ Суднобудування

На корабельні у місті Городець, що на Росії, відбулася церемонія спуску на воду тренувального судна для вертолітників проєкту 14400 «Николай Камов».

Про це повідомляють РосЗМІ.

Судно було розроблене для вишколу вертолітників морської авіації з посадки на палубу у відкритому морі.

Саме судно було закладене у червні 2018 році на корабельні «Судоремонтно-судостроительной корпорации» у місті Городець, де і відбувалося повне будівництво.

За планом, судно використовуватиметься в Азовському морі та увійде до складу Чорноморського флоту Росії.

Воно забезпечуватиме роботу в Єйську 859-го Центру бойового застосування та перенавчання льотного складу морської авіації ВМФ Росії.

Судно водотоннажністю 842 тонни та завдовжки 66,9 метра має у кормовій частині вертолітний майданчик, куди здатні здійснювати посадку гелікоптери Ка-27/29/31 та бойові гелікоптери Ка-52.

За планом, спуск на воду очікувався у 2020 році, але у березні 2019 році будівництво було заморожене.

Попри це у жовтні того ж року будівництво було відновлене, але вже відбувалося з затримками у термінах.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Росія у 2024 році розпочне будівництво двох стратегічних атомних субмарин із міжконтинентальними балістичними ракетами «Булава».

Закладання двох атомних субмарин нового модернізованого проєкту «Борей-АМ» має відбутися 2024 року на корабельні «Севмаш».

Підводний човен проєкту 955 має водотоннажність 15 тисяч тонн і розрахований на використання 16 міжконтинентальних балістичних ракет «Булава».

ВМФ Росії Європа Росія Світ Суднобудування