fbpx
Американські військові хакери проводили операції на підтримку України

Американські військові хакери проводили операції на підтримку України

Війна з Росією Кібератака Кібербезпека Співпраця США Україна Україна-США

Військові хакери Сполучених Штатів проводили наступальні та оборонні операції на підтримку України в кіберпросторі.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на CNN.

Глава Кіберкомандування США Пол Накасоне розповів, що хакерські підрозділи американських військових, провели наступальні кібероперації на підтримку України, яка захищається від російського повномасштабного вторгнення.

Такі операції підкреслюють, наскільки важливим для адміністрації Байдена було проектування потужності в кіберпросторі — для підтримки оборони України та потенційного стримування Росії від кібератак на інфраструктуру США, оскільки Вашингтон продовжує уникати прямого залучення до бойових дій.

“Ми провели серію операцій по всьому спектру: наступальні, оборонні та інформаційні операції”, – сказав генерал Пол Накасоне.

У командуванні відмовилися розповісти про те, що пов’язано з діяльністю Кіберкомандування США в Україні.

Також представник командування відмовився уточнити, до чого призвели операції американських військових хакерів в Україні.

Зазначається, що це рідкісне публічне визнання офіційних осіб Збройних сил  Сполучені Штатів стосовно хакерських операцій, які часто оповиті таємницею.

Раніше деякі відомі попередні хакерські операції Кіберкомандування включали відключення російської ферми тролів під час проміжних виборів у США 2018 року, і націлювання на оперативників програм-вимагачів, які загрожують американським організаціям.

Нагадуємо, що у грудні минулого року, Сполучені Штати та Велика Британія направили до України своїх фахівців для підготовки до кібернападу з боку Росії.

Американські чиновники відмовилися описувати кіберкоманди, які були направлені в Україну. Прессекретар британського уряду заявила, що допомога Україні, яку надавали Велика Британія та її союзники, мала оборонний характер.

Жоден з урядів країн не надав подробиць, проте чиновники зазначили, що США розглядають можливість більшого розгортання, включаючи ресурси кіберкомандування Сполучених Штатів.

Війна з Росією Кібератака Кібербезпека Співпраця США Україна Україна-США