fbpx
Американські військові у Європі вперше відстрілялись з комплексу ППО M-SHORAD

Американські військові у Європі вперше відстрілялись з комплексу ППО M-SHORAD

Випробування Європа Навчання ППО та ПРО Світ США

У Європі вперше відстрілялись з нової американської системи ППО ближнього радіусу дії M-SHORAD.

Про це інформує Мілітарний.

5-й батальйон 4-го зенітно-артилерійського полку, який підпорядковується командуванню 10-ї армії Збройних сил США в німецькому місті Шиптон-Казерне в Ансбаху, став першим підрозділом, який провів вогневі випробування системи ППО ближнього радіусу дії M-SHORAD у Європі, повідомляє сайт DVIDS.

Він став першим у світі стройовим підрозділом, який здійснив випробування озброєння цієї новітньої системи протиповітряної оборони по реальним повітряним цілям.

Тижневі навчання проходили на полігоні Путлос на узбережжі Балтійського моря в Німеччині.

Метою тренувань американських військових було продемонструвати можливості системи M-SHORAD.

Військові вражали наземні цілі з кулемета калібру 7,62 мм та вели вогонь по безпілотникам в повітрі, використавши при цьому три зенітних ракети Stinger.

Система M-SHORAD складається з башти встановленої на колісній броньованій машині 8×8 Stryker. Модуль оснащений чотиризарядною зенітною пусковою установкою FIM-92 Stinger, аналогічній тій, що застосовується в системі ППО Avenger.

Ракетне озброєння представлене у вигляді двох ракет AGM-114L Longbow Hellfire з активною радіолокаційною ГСН міліметрового діапазону. Ракета може уражати наземні цілі, і переважно застосовується у якості озброєння бойових вертольотів та ударних БПЛА. Проте, ракета має здатність і застововуватися у якості зброї «земля-повітря» для ураження повітряних цілей, зокрема у вигляді малошвидкісних БПЛА.

Башта, окрім ракет, оснащена 30-мм автоматичною гарматою М230 та 7,62-мм кулеметом М240, які можна використовувати проти повітряних цілей або для протидії іншим загрозам на полі бою та для самооборони.

Для виявлення повітряних цілей використовується радари виробництва RADA Electronic Industries Ltd..

У жовтні 2020 року компанія General Dynamics Land Systems, яка виробляє машини Stryker, отримала контракт на суму приблизно 1,2 мільярда доларів на інтеграцію системи M-SHORAD від Leonardo DRS на колісні броньовані машини 8×8.

Випробування Європа Навчання ППО та ПРО Світ США