fbpx
Аргентина наближається до придбання F-16 Данії

Аргентина наближається до придбання F-16 Данії

F-16 Авіація Аргентина Винищувач Данія Латинська Америка Світ

Нова влада Аргентини веде активні переговори про укладання угоди щодо купівлі винищувачів F-16 у Данії.

Про це повідомили аргентинській газеті La Nacion власні джерела.

У міноборони Аргентини виданню підтвердили, що наразі ведеться робота щодо умов угоди.

Відомство планує оголосити його деталі наприкінці квітня. Закупівля новий бойових літаків дозволить Аргентині покращити свої можливості забезпечувати протиповітряну оборону, та покращити загальний стан повітряних сил.

Президент Аргентини Хав’єр Мілей своєю чергою на своїй сторінці у twitter поділився записом іншого користувача, який стверджує, що Аргентина уклала угоду про купівлю F-16 у Данії.

Імовірно, лист про наміри, що запускає процес закупівлі винищувачів F-16, буде підписано Аргентиною та Данією найближчим часом під час зустрічі міністрів оборони двох країн, запланованої на квітень поточного року.

У січні інтернет-портал Infobae повідомив, що уряд Мілея виключив можливість покупки у Китаю 34 винищувачів JF-17, переговори про придбання яких вела попередня аргентинська адміністрація.

США раніше схвалили продаж Буенос-Айресу до 38 F-16, знятих з озброєння Повітряних сил Данії.

Це число з урахуванням оперативних потреб ПС Аргентини скоротиться до 24 одиниць (плюс ще одна машина для наземної підготовки).

При цьому чекають значні інвестиції в інфраструктуру, які вже фігурують у проєкті бюджету на 2024 рік: асигнування на будівельні роботи та модернізацію об’єктів 6-ї авіаційної бригади.

F-16 Королівських ПС Данії Фото: НАТО

Джерела видання SA Defensa повідомили, що Аргентина придбає F-16 на загальну суму 650 мільйонів доларів США. Угода включає 24 винищувачі у версії F-16A/B MLU за 338 мільйонів доларів, а також пакет озброєнь на 312 мільйонів доларів, включаючи ракети AIM-9 Sidewinders і AIM-120 AMRAAM.

Нагадаємо, Україні Данія зобов’язалась передати 19 літаків F-16, котрі у 2000-х роках були модернізовані за програмою Mid-Life Update (MLU).

F-16 Авіація Аргентина Винищувач Данія Латинська Америка Світ