fbpx
Армійці показали як відбивали позицію біля Невельського

Армійці показали як відбивали позицію біля Невельського

59 бригада ЗСУ Донецька область Звільнення територій Російська агресія Україна

Армійці з 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка показали як відбивали ворожу позицію на висоті 105-106 біля Невельського, що на Донеччині. Відео цього бою оприлюднив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Про це повідомляє Мілітарний.

Самі події датовані 23 серпня 2023 року, а точну геолокацію подій встановили волонтери lost_warinua, котрі моніторять втрати техніки у російсько-українській війні.

За їх даними події відбувалися на схід від населеного пункту Невельське:

Цю інформацію підтверджує і інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні DeepState, де внесли зміни щодо контролю території на схід від Невельського 29 та 30 серпня 2023 року відповідно:

За словами командира розвідувальної роти 59-ї бригади, ця позиція є панівною у смузі оборони бригади і противник зосередив дуже багато засобів щоб її втримати.

Для штурму задіяли три групи бійців, на західний манер вони отримали тактичні назви Alfa, Bravo та Charlie. Кожна з них діяла відповідно визначеного плануванням завдання.

Їх доставка здійснювалася трьома бронеавтомобілями HMMWV, один з яких підірвався на протитанковій міні, але екіпаж та десант не постраждав та продовжив виконання місії.

Це в чергове підтверджує надійність цієї машини, котра використовувалася у багатьох військових конфліктах по всьому світу.

За твердженням Юрія Бутусова окрім українців у штурмі також брали участь американці та канадійці, що приєдналися до Сил оборони після початку російського широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Аби не описувати детально штурмові дії пропонуємо вам переглянути відео з записами з екшен-камер та безпілотників розкладені у хронології подій, що дозволяє детально оцінити якісь злагодженої роботи бійців бригади імені Якова Гандзюка:

Результатом цієї роботи стало взяття під контроль важливої висоти неподалік Невельського та знищенням 22 бійців російсько-окупаційних військ.

59 бригада ЗСУ Донецька область Звільнення територій Російська агресія Україна