fbpx
Армія Росії отримала нові винищувачі Су-35С

Армія Росії отримала нові винищувачі Су-35С

Авіабудування Авіація Винищувач Закупівлі ЗС Росії ПКС Росії Росія Світ Су-35 Сусіди

Міноборони Росії отримало партію нових багатоцільових винищувачів Су-35С.

Про це повідомляє Ростех.

Бойові літаки побудовані на авіаційному заводі ім. Ю.Гагаріна у місті Комсомольськ-на-Амурі.

Заявлено, що багатофункціональні винищувачі Су-35С, які у РФ класифікують як “покоління 4++”, перед передачею військовим пройшли цикл наземних та льотних випробувань в різних робочих режимах.

Нові винищувачі вже здійснили переліт з авіазаводу на аеродром ПКС РФ для постійного базування. Точна кількість переданих літаків невідома.

Багатофункціональний бойовий літак Су-35С – це глибока модернізація радянського винищувача Су-27 з підвищеними бойовими характеристиками.

Одномісний винищувач призначений для ураження повітряних, наземних і надводних цілей противника, об’єктів інфраструктури, а також для ведення повітряної розвідки і завоювання панування у повітрі.

Крім Росії, Су-35 перебувають на озброєнні ПС Народно-Визвольної Армії Китаю, який закупив 24 російських винищувачі.

Російський винищувач Су-35С. Фото: ЗМІ РФ

Російські окупаційні війська застосовують бойові літаки Су-35 у повномасштабній агресії проти України, яка розпочалася у лютому цього року.

Збитий російський винищувач Су-35С у районі Ізюма на Харківщині. 03.04.2022. Фото: Генштаб ЗСУ

Винищувачі Су-35С здійснюють цілодобове патрулювання повітряного простору для протидії українській авіації, виконують завдання з придушення ППО, використовуючи ПРР, завдають ракетних ударів у прифронтових регіонах, використовуючи дальнобійні високоточні Х-59/М/М2/МК/МК2.

Винищувачі Су-35С на території підприємства “Комсомольский-на-Амуре авиационный завод им. Ю.А. Гагарина”. 2015 рік. Фото: ЗМІ РФ

На початку вересня стало відомо, що військово-повітряні сили Ірану планують закупити багатоцільові винищувачі Су-35 у Росії.

Раніше Іран планував купувати у Росії Су-30. Однак зараз військо країни зацікавлене в Су-35. Про таке нещодавно заявив командувач ПС Ірану. Остаточне рішення про закупівлю російських винищувачів залишається за командуванням армії та Генштабу збройних сил Ірану.

Авіабудування Авіація Винищувач Закупівлі ЗС Росії ПКС Росії Росія Світ Су-35 Сусіди