fbpx
ATLS: найкраща книга для медиків, що надають допомогу при травмах тепер у вільному доступі

ATLS: найкраща книга для медиків, що надають допомогу при травмах тепер у вільному доступі

Медицина Перша медична допомога Тактична медицина

У вільному доступі з’явився український переклад книги “ATLS. Невідкладна медична допомога при травмі. Поглиблений курс від Американської колегії хірургів (ACS)“.

Українська версія курсу опублікована на сайті Міжнародної організації лікарів “Global Medical Knowledge Alliance”.

Посібник складається з 13 розділів і містить важливу інформацію щодо ведення пацієнтів, зокрема з травмою грудної клітки, голови, опорно-рухового апарату, ока, під час вагітності і внаслідок насильства.

Також тут інформація про ведення пацієнтів з опіками, проведення первинного огляду, надання допомоги в умовах масових випадків, обмежених ресурсів і під час бойових дій.

ATLS вважається світовим стандартом для медиків, які надають допомогу пацієнтам з травмою. Його мета — навчити медичний персонал базовому і стандартизованому підходу лікування пацієнтів з травмою, чітких алгоритмів і пріоритетів надання медичної допомоги.

Основною ідеєю ATLS є поетапність надання медичної допомоги та виявлення травм, що загрожують життю пацієнта. Також в алгоритмі враховується час надання медичної допомоги.

Окрім того, видавництва “Наш формат” та Format.UA планують надрукувати книгу. Книговидавці проводять краудфандингову кампанію для збору необхідної суми на реалізацію проекту. Усі примірники будуть безкоштовно передані на потреби української армії та медиків.

 

Медицина Перша медична допомога Тактична медицина