fbpx
Азербайджан провів військовий парад

Азербайджан провів військовий парад

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Світ

У Баку було проведено військовий парад присвячений перемозі Азербайджану у війні в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляють ЗМІ Азербайджану.

Як повідомлено, парадом командував заступник міністра оборони Азербайджану, генерал-лейтенант Керім Велієв.

На параді взяли участь понад 3000 осіб особового складу різних видів військ.

Було продемонстровано до 150 одиниць військової техніки, в тому числі недавно прийнята на озброєння військова техніка, ракетні та артилерійські установки, безпілотні літальні апарати, системи ППО, військові кораблі та катери.

На параді також була продемонстрована частина військової техніки сил Вірменії, взятої азербайджанською армією як військовий трофей.

«Вірменської армії, можна сказати, немає. Вона знищена. І після цього, якщо вірменський «фашизм» знову підніме голову, то і результат буде той же. Знову залізний кулак Азербайджану зламає їм хребет», – заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

На параді був присутній також президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Туреччина направила на парад Перемоги в Баку 2783 військовослужбовців. Ця цифра не випадкова. Під час бойових дій офіційно загинуло 2783 військових Азербайджану.

 

Нагадаємо, що 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, Президенти Азербайджану, Вірменії та Російської Федерації домовилися припинити військові дії на території Нагірного Карабаху.

9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру та передає Азербайджану окуповані силами Вірменії території.

На початку грудня Азербайджан оголосив офіційні втрати у війні в Нагірному Карабасі, йдеться про 2 783 загиблих військовослужбовців.

Окрім того, ще понад 100 військовослужбовців зникли безвісти в ході бойових дій.

Азербайджан Кавказ Нагірний Карабах Світ