fbpx
Азербайджанські військові ліквідували чотирьох російських офіцерів

Азербайджанські військові ліквідували чотирьох російських офіцерів

Азербайджан Вірменія Втрати Росії Нагірний Карабах Росія

На території так званої Нагірно-Карабаської Республіки азербайджанські військові знищили чотирьох російських високопоставлених офіцерів.

Про це повідомляють російські пропагандиські Telegram-канали.

Відомо, що росіяни загинули у засідці, яку організували азербайджанські військові, деякі російські джерела припускають, що росіян вбив снайпер.

Автомобіль УАЗ “Патриот” потрапив у засідку біля села Джанятаг. Росіяни оприлюднили імена, звання та посади двох офіцерів.

Серед загиблих є заступник командувача російського миротворчого контингенту, заступник командувача підводними силами Північного флоту з військово-політичної роботи капітан 1 рангу Іван Ковган, командир 29 бригади ЦВО полковник Тагіре-Мурод Караєв.

З’явилася інформація, що влада Азербайджану проводить розслідування стосовно інциденту і вже заарештувала причетних.

Крім того повідомлялося про нанесення ударів по російським спостережним пунктам, про поранених чи загиблих не повідомлялося.

Нагадаємо, що 19 вересня “Мілітарний” повідомляв про бойові зіткнення азербайджанських і вірменських військ.

Внаслідок регулярних обстрілів позицій Азербайджанської армії в Карабахському регіоні, а також проведення вірменською армією мінувань території, створення додаткових укріплень, та вогневих позицій, Азербайджан залишив за собою право на радикальну відповідь.

Задля присічення незаконних дій боку Збройних сил Вірменії, Міністерство оборони Азербайджану для забезпечення конституційного ладу оголосило проведення в регіоні антитерористичних заходів локального характеру.

На наступний день, 20 вересня, були проведені переговори про роззброєння карабаських сепаратистів і розпуску місцевої влади.

Азербайджан готовий до процесу нормалізації та миру з Вірменією, однак Єреван має відмовитися від конфронтації.

В свою чергу президент вірменії наголосив, що Єреван не брав участі в підготовці домовленостей між Баку і “владою” невизнаної республіки.

Азербайджан Вірменія Втрати Росії Нагірний Карабах Росія