fbpx
Байден запросить у Конгресу 60 млрд доларів для України – Reuters

Байден запросить у Конгресу 60 млрд доларів для України – Reuters

Війна з Росією Військова допомога Ізраїль Конгрес США Світ США Україна Україна-США

Президент Сполучених Штатів Джо Байден попросить у Конгресу додаткове фінансування для військової допомоги Україні та Ізраїлю.

У запиті для України будуть передбачені 60 мільярдів, а для Ізраїлю – 14 млрд доларів.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

За словами журналістів, запит також включатиме 10 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу, 14 мільярдів доларів на безпеку американських кордонів, йдеться про посилення на кордоні США з Мексикою. Також передбачає виділення 7 мільярдів доларів на Індо-Тихоокеанський регіон (ймовірно для Тайваню).

Повідомляється, що половину з 60 мільярдів доларів, які Байден запитує для України, витратять на заміну і оновлення американських запасів зброї.

Джо Байден. Фото: ЗМІ США

Байден планує подати “терміновий бюджетний запит” у п’ятницю 20 жовтня.

Під час свого відеозвернення до американського народу лідер США сказав, що вважає допомогу Україні та Ізраїлю, розумною інвестицією у майбутнє.

«Ми маємо виділити кошти для підтримки наших партнерів, включаючи Ізраїль та Україну. Це розумна інвестиція, яка буде давати дивіденди для американської безпеки на покоління вперед», – зазначив Байден.

Американський лідер переконаний, що, хоч ХАМАС і Путін є різними загрозами, але мають багато спільного.

Політик зазначив, що США направляють Україні озброєння зі складів, а гроші, які виділяє Конгрес, потрібні, щоб знову закуповувати зброю на склади, і це забезпечує роботою американські оборонні компанії по всій країні.

Водночас невідомо, чи буде цей запит погоджений Конгресом.

За даними “Голосу Америки“, не всі на Капітолійському пагорбі підтримують об’єднання допомоги США для України та Ізраїлю. Зокрема, дев’ять сенаторів-республіканців у спільному листі до лідерів в Сенаті закликали до того, щоб будь-яку додаткову допомогу США Ізраїлю та Україні виносити та голосування окремо.

Війна з Росією Військова допомога Ізраїль Конгрес США Світ США Україна Україна-США