fbpx
Baykar планує створення в Україні виробництва БПЛА

Baykar планує створення в Україні виробництва БПЛА

Baykar Авіація БпА (Безпілотні апарати) ОПК Технології Туреччина Україна

Компанія Baykar планує інвестувати у створення в Україні виробництва БПЛА.

Про це інформує Мілітарний.

Турецька компанія Baykar планує інвестувати у створення в Україні наукового центру та виробництва БПЛА, пише «Інтерфакс-Україна».

Турецький виробник безпілотних літальних апаратів компанія Baykar розробляє інвестиційний проект із будівництва в Україні науково-дослідного центру передових технологій в аерокосмічній інженерії та виробничого центру зі збору БПЛА, про це повідомила заступник генерального директора з інвестицій Наталія Озден.

БПЛА Bayraktar TB2. Фото: з відкритих джерел

«Baykar має намір інвестувати в Україну і наразі розробляє відповідний інвестиційний проект», – повідомила вона під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму у Києві в четвер.

Виробництво турецьких безпілотників. Фото від Baykar

За словами Наталії Озден, проект передбачає 100-відсоткові інвестиції компанії Baykar у створення новітнього центру науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, створення виробничих потужностей і виробництва БПЛА, а також цехів технічного обслуговування та ремонту із супровідними сервісами.

Baykar виступає за створення механізму, дорожньої карти для залучення інвестицій турецьких компаній в оборонно-промисловий комплекс України, співпрацю у сфері оборонних технологій.

Окрім того, турецька компанія ініціює створення індустріального парку й технопарку оборонних технологій для українських і турецьких підприємств.

«Це була б потужна ініціатива, яка збагатила б обидві держави», – сказала Озден.

Нещодавно турецька компанія показала дизайн майбутнього реактивного безпілотника з українським двигуном АІ-25. Бойова безпілотна авіаційна система отримала назву MİUS.

Турецька бойова безпілотна система MİUS

БПЛА MİUS, який як планується, має здійснити свій перший політ у 2023 році, стане для Туреччини великим досягненням у галузі безпілотної військової авіації.

Турецька бойова безпілотна система MİUS

Платформа, що вироблятиметься в рамках MİUS, буде літати з надзвуковою швидкістю на великій висоті.

Baykar Авіація БпА (Безпілотні апарати) ОПК Технології Туреччина Україна