fbpx
Бельгія уклала угодну на закупівлю 322 бронемашини

Бельгія уклала угодну на закупівлю 322 бронемашини

Oshkosh Defence Бельгія Бронемашини JLTV Бронетехніка Європа Закупівлі Світ

Компанія Oshkosh Defense уклала з Міноборони Бельгії контракт на поставку 322 бронемашини Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) в версії управління і зв’язку Commando en Liaison Voertuigen (CLV).

Про це повідомляє американська компанія Oshkosh Defense.

За інформацією компанії бронемашини будуть придбані в формі прямого комерційного контракту.

В рамках угоди підрозділи Збройних сил Бельгії повинні отримати розроблені Oshkosh Defense бронеавтомобілі JLTV, оснащені бельгійськими системами зв’язку.

«Oshkosh CLV пропонує бельгійським солдатам саму передову у світі легку військову машину, що забезпечує захист нового покоління, мобільність по бездоріжжю, швидкість, транспортабельність, а також безперешкодну оперативну і логістичну сумісність з союзниками по Організації Північноатлантичного договору (НАТО)», – йдеться у повідомленні компанії Oshkosh Defense.

Бельгія уклала угодну на закупівлю 322 бронемашини. Бронемашина JLTV. Фото з відкритих джерел

У вересні 2020 року Кабінет міністрів Бельгії схвалив придбання 322 машин CLV, а також укладення довгострокової угоди про надання технічної допомоги. Вартість продажу оцінюється в 135 млн євро.

Поставка перших бронемашин запланована на 2023 рік. З Oshkosh також буде підписаний контракт вартістю 15,4 млн євро на надання «технічної допомоги» і логістичної підтримки CLV протягом перших чотирьох років після поставки.

Бронемашини будуть використовуватися для управління і зв’язку і забезпечать захист особового складу від мін і саморобних вибухових пристроїв (СВУ).

Відповідно до вимог «Довгострокової програми посилення обороноздатності Бельгії», машини CLV прийдуть на зміну бронеавтомобілям «Lynx» компанії Iveco. Нові бронемашини значно підвищать захист розрахунку і дозволять Збройним силам отримати техніку, здатну протистояти існуючим і перспективним загрозам при розгортанні.

Бронемашина IVECO LMV Lynx. Фото з відкритих джерел

Як передбачається, Збройні сили Бельгії експлуатуватимуть 302 бронемашини CLV. Ще 20 од. CLV будуть виконані в версії санітарної машини. Як планується, на 135 бронемашинах будуть інтегровані розроблені FN Herstal дистанційно керовані модулі озброєння DeFNder Light з 7,62-мм кулеметом.

Закупівля бронемашин CLV узгоджується з програмою CaMo (Capacite Motorisee / Motorized Capability), яка передбачає модернізацію парку бронетехніки Бельгії спільно з Францією.

Oshkosh Defence Бельгія Бронемашини JLTV Бронетехніка Європа Закупівлі Світ