fbpx
Безпілотники ГУР уразили дві РЛС у Курській області 

Безпілотники ГУР уразили дві РЛС у Курській області 

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії ГУР МО РЛС Росія Україна

Українські військові уразили дві ворожі радіолокаційні станції у Курській області РФ.

Головне управління розвідки Міноборони України показало відповідне відео.

Судячи з опублікованих кадрів, удари по російських РЛС завдали українські безпілотники.

Ці радіолокаційні станції, використовувалися військовими РФ для моніторингу повітряного простору в тому числі і над східними регіонами України. Тому вони є законною ціллю для ударів українських військових.

За даними ГУР, позицію радіотехнічних військ окупантів було виявлено 18 листопада поблизу населеного пункту Дмитрієв (ймовірно, йдеться про місто Дмитрієв-Льговський) Курської області. Після чого російських військовий об’єкт був уражений.

Кадри від українських розвідників свідчать, що дрони завдавали ударів по РЛС противника вночі. Пролітаючи безпосередньо над станціями і скидаючи на них вибухові боєприпаси.

У ГУР повідомили, що завдяки вдалим ударам ураження зазнали дві дороговартісні російські оглядові радіолокаційні станції – РЛС 55Ж6 «Нєбо» та, ймовірно, «Гамма-С1».

Варто зауважити, що це не перший український удар по російських РЛС на території країни-агресорки.

Зокрема, у вересні цього року бійці Центру спецоперацій «А» СБУ уразили російську РЛС спостереження «Небо-У» на південний захід від міста Дмитрієв-Льговський у Курській області.

Російська трикоординатна РЛС 55Ж6У «Небо-У» виявлення та супроводу повітряних об’єктів метрового діапазону є модернізованим варіантом ще радянської РЛС 55Ж6 «Небо». Вона прийнята на озброєння армії країни-агресора у 1995 році.

РЛС призначена для виявлення, визначення координат та супроводу повітряних цілей різних класів – літаків, крилатих та балістичних ракет й інших малорозмірних та малопомітних літальних апаратів на дальності до 600км і на висоті до 70 км.

Російська трикоординатна оглядова РЛС 64Л6 «Гамма-С1» сантиметрового діапазону призначена для ведення кругового або секторного огляду повітряного простору в інтересах засобів ППО, контролю повітряного простору, а також для забезпечення цивільного повітряного руху. Забезпечує дальність виявлення цілей на відстані до 300 км, в залежності від висоти, на які летить літальний апарат.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії ГУР МО РЛС Росія Україна