fbpx
Бійці ЦСО «А» уразили російську РЛС «Небо-У»

Бійці ЦСО «А» уразили російську РЛС «Небо-У»

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії СБУ Україна ЦСО «Альфа»

Спецпризначенці Центру спецоперацій «А» Служби безпеки України уразили російську РЛС спостереження «Небо-У».

Для цього бійці підрозділу «Білий вовк» використали безпілотник.

Відео ураження ворожого радару опублікував український волонтер Серій Стерненко.

На позицію російської РЛС «Небо-У» було скеровано безпілотник, який має можливість уражати наземні цілі за допомогою скиду боєприпасів.

Судячи з кадрів відео, удар по техніці окупантів було завдано вночі.

Повідомляється, що в результаті дій українського безпілотника воїнів підрозділу ЦСО «А» СБУ була уражена: апаратна машина, головна антена та машина керування зі складу радіолокаційної станції метрового діапазону 55Ж6У «Небо-У».

За даними Telegram-каналу “КіберБорошно“, РЛС була уражена на території російської військової частини №67990, що розташована на південний захід від міста Дмитрієв-Льговський у Курській області. Інших подробиць бойової операції українських спецпризначенців не повідомляється.

Також невідомо, якими боєприпасами була уражена радіолокаційна станція противника.

Російська трикоординатна РЛС 55Ж6У «Небо-У» виявлення та супроводу повітряних об’єктів метрового діапазону є модернізованим варіантом ще радянської РЛС 55Ж6 «Небо». Вона прийнята на озброєння армії країни-агресора у 1995 році.

За даними розробників, ця РЛС призначена для виявлення, визначення координат та супроводу повітряних цілей різних класів – літаків, крилатих та балістичних ракет й інших малорозмірних та малопомітних літальних апаратів на дальності до 600км і на висоті до 70 км.

Нагадаємо, що у серпні Збройні Сили України знищили радіолокаційну станцію підсвітки та наведення ракет російського зенітно-ракетного комплексу «Бук-М3».

Високоточне ураження по ворогу було завдано артилерійською ракетною системою M142 HIMARS.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії СБУ Україна ЦСО «Альфа»