fbpx
Безпілотники знову атакували НПЗ у Самарській області

Безпілотники знову атакували НПЗ у Самарській області

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Росія Світ Сусіди

Вночі, 23 березня, ударні дрони атакували Куйбишевський нафтопереробний завод у Самарській області.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Внаслідок атаки, на території НПЗ сталась сильна пожежа. Свідки повідомляють про велику кількість карет швидкої допомоги, а також пожежних автомобілів.

Ударні безпілотники атакували нафтопереробний завод близько о 2 години ночі. За інформацією свідків, була атакована атмосферно-вакуумна система перегонки нафти АВТ-5.

Своєю чергою, губернатор регіону Дмитро Азаров повідомив що, усі безпілотники націлені на завод були перехоплені. Чому саме розпочалась пожежа, він не уточнив.

Також він зазначив, що загоряння сталось на колоні первинної переробки нафти. Жертв та постраждалих серед працівників підприємства немає.

Додатково він повідомив, що ніяких пошкоджень та збитків технологічному обладнанню не завдано.

Куйбишевський нафтопереробний завод спеціалізується на випуску мастил, бензину та дизельного пального, а також кілька десятків інших потрібних на ринку нафтопродуктів.

Треба зазначити, декілька тижнів тому безпілотники вже атакували Куйбишевський та Сизранський нафтопереробний завод.

Тоді, внаслідок атаки там почалася пожежа на площі 500 квадратних метрів. Пожежу на нафтопереробному заводі у Новокуйбишевську загасили через пів години.

Своєю чергою, Командувач Сил США в Європі у 2014-17 роках, генерал-лейтенант Бен Годжес зазначив, що атаки на російські НПЗ мають продовжуватись й надалі.

На думку Годжеса, Україна повинна тиснути на російську логістику, зокрема на Крим, аби зробити півострів непридатним для російських військ.

Авіація Азія БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Росія Світ Сусіди