fbpx
Удари по російській нафтовій інфраструктурі мають продовжуватися – генерал Бен Годжес

Удари по російській нафтовій інфраструктурі мають продовжуватися – генерал Бен Годжес

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Україна

Удари по російських нафтопереробних заводах мають значний вплив на здатність Росії вести війну.

Про це заявив Командувач Сил США у Європі у 2014-17 роках, генерал-лейтенант Бен Годжес під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму.

«Звичайно удари по НПЗ мають значний вплив. Росія менше може оплачувати цю війну, а також це позбавляє її необхідного пального для продовження бойових дій. Я б рекомендував ігнорувати заклики до припинення таких ударів», – сказав Годжес.

Генерал-лейтенант наголосив, що потрібно посилювати санкції проти Росії. Також, на думку Годжеса, 2024 рік буде роком промислової конкуренції.

«І Україна, і Захід мають виграти ці змагання. Йдеться про виробництво боєприпасів, а також ремонт і обслуговування техніки, аби українці могли ремонтувати на місці пошкоджене озброєння, а також посилення запасів боєприпасів», – сказав він.

На думку Годжеса, Україна повинна тиснути на російську логістику, зокрема на Крим, аби зробити півострів непридатним для російських військ.

«Я би не очікував драматичного падіння здатності України оборонятись. Робота (нового командувача ЗСУ) Сирського полягатиме в тому, щоб стабілізувати ситуацію на лінії фронту, але тут промислова конкуренція має зіграти свою роль, при тому, що українській армії необхідні нові підрозділи, аби забезпечити ротацію», – сказав генерал-лейтенант.

Нагадаємо, що Росією прокотилася хвиля ударів по нафтопереробній інфраструктурі.

До прикладу 17 березня повідомлялося, що ударні безпілотники атакували нафтопереробний завод в Слов’янськ-на-Кубані у Краснодарському краї.

Також, вранці 17 березня, ударні безпілотники атакували міжнародний аеропорт «Домодєдово» в Москві.

Як повідомили російські ЗМІ, усі безпілотники були збиті, але неясно, з якої причини місцеве населення могло бачити вибухи на території аеропорту.

У ніч на п’ятницю, 15 березня, безпілотники атакували нафтопереробний завод у Калузькій області Росії.

Перед цим кількадесят безпілотників масовано атакували російські об’єкти в ніч на 13 березня. У Рязані вони влучили по нафтозаводу.

БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Україна