fbpx
Білорусь погрожує ударами по інфраструктурі Польщі

Білорусь погрожує ударами по інфраструктурі Польщі

Балтія Білорусь Війна з Росією Європа Польща Світ Сусіди

Армія Білорусі готова нанести удари по території Польщі у відповідь на можливі “провокації країн Заходу”.

Про це заявив журналістам начальник головного розвідувального управління – заступник начальника Генерального штабу збройних сил Білорусі генерал-майор Руслан Косигін, повідомляє БЕЛТА.

За словами Косигіна, Білорусь готова адекватно відповідати на провокації Заходу, територія Польщі з її військовою інфраструктурою у разі початку такого конфлікту стане першочерговим об’єктом удару.

Також Косигін зазначив, що Білорусь готова до різних сценаріїв розвитку ситуації.

“Не хотілося б, щоб цей сценарій був військовим, але на Заході повинні чітко розуміти, що наша відповідь на будь-які озброєні провокації однозначно буде адекватною і жорсткою”, – пояснив Косигін.

БМП-2 військових Білорусі. Фото: Міноборони Білорусі

Заступник начальника Генштабу збройних сил РБ вважає, що підтвердженням цих “задумів”, є заходи оперативної та бойової підготовки країн Альянсу, що проводяться в прилеглих до Білорусі країнах, і де як противник розглядаються саме РФ та Білорусь.

“Територія Польщі, як, втім, і країн Балтії, перетворюється на полігон, на території якого США планують розв’язати в Європі ще один кривавий конфлікт проти Російської Федерації та її союзників”, – заявив генерал-майор.

Нині, за його словами, у Польщі завершується процес введення в експлуатацію бази протиракетної оборони.

Косигін вважає, що Вашингтон і Брюссель під приводом стримування загрози зі сходу відпрацьовує механізм створення угруповань військ для їх можливого застосування на відповідних операційних напрямках проти Росії та Білорусі.

Нагадуємо, що самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко нещодавно заявив, що віддав наказ взяти “під приціл” центри прийняття рішень у столицях країн, що межують з Білоруссю.

Лукашенко дав зрозуміти, що планує застосувати ракетні комплекси «Полонез».

Білоруські військові на зборах "Військова безпека та оборона держави", травень 2022, Фото: Міністерство оборони Білорусі

Також в низці регіонів Білорусі продовжили військові навчання до 9 липня.Окрім цього на території Гомельської області наразі триває три види навчань.

Балтія Білорусь Війна з Росією Європа Польща Світ Сусіди