fbpx
Біля Севастополя впав російський Су-27

Біля Севастополя впав російський Су-27

Авіаінциденти Винищувач Втрати Росії Крим ПКС Росії Росія Севастополь Су-27 Україна

У море біля тимчасово окупованого Севастополя впав російський винищувач Су-27.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Інформацію про падіння літака підтвердив пропагандист Fighterbomber (Ілля Туманов) додавши, що аварія схожа на ураження літака зенітними засобами.

За повідомленнями місцевих медіа та пропагандистів, пілот катапультувався й вижив, а літак впав у воду за 200 метрів від міста.

Варто зазначити, що точна причина падіння літака невідома, це може бути як дружній вогонь з боку російських засобів протиповітряної оборони, так і аварія на борту винищувача.

Втрати російської тактичної авіації

У грудні та лютому 2024 року відбулася серія серйозних втрат російської тактичної авіації під час скидання керованих авіаційних бомб на позиції українських військових.

До прикладу, 22 грудня «Мілітарний» повідомляв, що Повітряні сили Збройних Сил України на Південному напрямку збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34.

17 лютого повідомлялося, що українська протиповітряна оборона приземлила два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35С на східному напрямку.

Про це заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук. Пізніше він оприлюднив карту міжнародної пошуково-рятувальної системи Cospas-Sarsat з чотирма аварійними радіобуями, судячи з яких російські пілоти катапультувалися в прикордонних районах Донецької та Луганської областей.

Радіобуї розташовані біля міста Амвросіївка, що на Донеччині, селища Дякове Луганської області та біля російського селища Лисогорка.

Пізніше, 19 лютого, командувач ПСУ Микола Олещук повідомив про збиття ще двох літаків російської тактичної авіації: фронтового бомбардувальника Су-34 та багатоцільового винищувача Су-35.

Також повідомлялося, що OSINT-спільнота проаналізувала свіжі супутникові знімки та виявила ймовірні місця падіння уражених літаків.

Авіаінциденти Винищувач Втрати Росії Крим ПКС Росії Росія Севастополь Су-27 Україна