fbpx
Бойовики захопили українців з Місії ООН в Сомалі

Бойовики захопили українців з Місії ООН в Сомалі

Авіаінциденти ООН Сомалі Україна

Антиурядові сили в Сомалі захопили чотирьох українців, членів екіпажу гелікоптера Місії Організації Об’єднаних Націй в Сомалі.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у своєму Facebook.

Повідомляється, що гелікоптер зазнав аварії, окрім українців на борту знаходилося п’ятеро іноземних громадян.

Посольство України в Кенії та Постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів.

«З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом з іншими причетними відомствами нашої держави», – сказав Ніколенко.

BBC 10 січня повідомляло про захоплення гелікоптера ООН бойовиками ісламістського угруповання “Аш-Шабаб”. Гелікоптер приземлився на контрольованій бойовиками частині Сомалі.

«На ньому були медичні матеріали і він мав перевозити поранених військових із регіону Гальгудуд», – прокоментував ситуацію представник Збройних сил Сомалі Хассан Алі у інтерв’ю Reuters.

Також президент України Володимир Зеленський сьогодні повідомляв, що в полоні у хуситів знаходяться четверо українських моряків.

«Ситуація в Червоному морі для нас також дуже важлива, тому що вона вплинула на безпеку українських громадян. Зараз четверо наших моряків перебувають у полоні в хуситів», – сказав президент.

Він додав, що Україна працюватиме над поверненням своїх громадян з полону.

У жовтні “Мілітарний” повідомляв, що Сполучене Королівство розгортає збройні сили у Косово в рамках розпочатої миротворчої місії НАТО, через зростання напруженості в північній частині країни.

Розгортання британських сил розпочалось після нападу на місцеву поліцію на півночі Косово, 24 вересня, та посилення напруженості в регіоні.

Авіаінциденти ООН Сомалі Україна