fbpx
Бомбардувальники В-52 отримають нові двигуни

Бомбардувальники В-52 отримають нові двигуни

B-52 Rolls-Royce Авіація Бомбардувальник Модернізація ПС США Світ США

Американські стратегічні бомбардувальники B-52 отримають двигуни від Rolls-Royce.

Про це інформує Мілітарний.

Повітряні сили США уклали контракт з компанією Rolls-Royce на заміну турбовентиляторних двигунів Pratt & Whitney TF33-PW-103 на нові RR F130 на бомбардувальниках B-52H та постачання допоміжного обладнання вартістю 2,6 мільярда доларів.

Американський підрозділ компанії Rolls-Royce America повставить 608 двигунів – по вісім на кожен з 76 бомбардувальників В-52Н ПС США.

Окрім того, контракт включає поставку запасних двигунів, тому Rolls-Royce каже, що всього силових установок буде 650.

Rolls-Royce запропонувала Повітряним силам США встановити на B-52 турбовентиляторний двигун RR F130. Компанія створює його на базі силової установки BR725, яка використовується на комерційних літаках.

Обслуговування та ремонт двигунів TF33, які зараз стоять на B-52, обходяться дорого. Раніше, американські військові розглядали два варіанти ремоторизації літаків.

Один з них передбачав пряму заміну двигунів, а інший зменшення кількості силових установок з восьми до чотирьох.

Міноборони США оголосили тендер на поставку нових двигунів для стратегічних бомбардувальників B-52H Stratofortress в минулому році. У ньому брали участь компанії Pratt & Whitney, Rolls-Royce і GE Aviation.

Серійне виробництво нових силових установок та їх установка на бомбардувальники почнуться не пізніше другого кварталу 2027 року.


США списали 17 бомбардувальників B-1B Lancer


Передбачається, що заміна двигунів дозволить Повітряним силам США використовувати парк, який зараз налічує 76 бомбардувальників B-52H Stratofortress до 2050 року. Rolls-Royce повинна завершити ремоторизацію літаків до 2038 року.

Boeing B-52 Stratofortress — американський багатофункціональний важкий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець компанії Боїнг, що перебуває на озброєнні ВПС США з 1955 року. Серед арсеналу бомбардувальника різні види зброї, у тому числі ядерна. Загалом внутрішнє бомбове навантаження складає 31 500 кілограмів.

B-52 Rolls-Royce Авіація Бомбардувальник Модернізація ПС США Світ США