fbpx
Бразилія замовила ПТРК Javelin на 74 мільйонів доларів

Бразилія замовила ПТРК Javelin на 74 мільйонів доларів

Javelin Бразилія Закупівлі Латинська Америка ПТРК Світ США

Сполучені Штати продадуть Бразилії протитанкові комплекси Javelin та ракети до них на 74 мільйонів доларів.

Продаж схвалив Державний департамент США.

9 серпня Агентство зі співробітництва у сфері безпеки та оборони видало необхідну сертифікацію на продаж уряду Бразилії ракет Javelin та пов’язаного обладнання орієнтовною вартістю до 74 мільйонів доларів.

Повідомляється, що Бразилія звернулась з проханням до США придбати до двохсот двадцяти двох (222) протитанкових ракет і тридцять три (33) командно-пускові установки (CLU) комплексу Javelin FGM-148.

До угоди включено тренування операторів ПТРК і навчальні ракети, а також інше супутнє обладнання та послуги й відповідні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

Пускова установка Javelin. Фото з відкритих джерел

Орієнтовна загальна вартість угоди – до 74 мільйонів доларів.

У прес-релізі наголосили, запропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки важливого регіонального партнера, який є важливою силою політичної стабільності та економічного прогресу в Південній Америці.

У Держдепі США зазначили, що ця зброя покращить спроможність бразильської армії протистояти майбутнім загрозам за рахунок збільшення її протитанкової потужності. Бразилії не складе труднощів прийняти цю зброю до своїх збройних сил.

Виробництво «Javelin» на підприємстві Lockheed Martin. Квітень 2022. Фото: Reuters

Головними підрядниками будуть компанії Raytheon/Lockheed Martin Javelin Joint Venture, Орландо, Флорида, і Тусон, Аризона.

ПТРК Javelin – це переносний протитанковий ракетний комплекс третього покоління виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Він належить до класу систем “вистрелив та забув”, перебуває на озброєні армії США та низки інших країн. Комплекс призначений для знищення бронетехніки та повітряних цілей на низькій висоті (гелікоптерів, БПЛА).

Ракета ПТРК FGM-148 Javelin має теплову голівку самонаведення, тому оператор ракетного комплексу не має супроводжувати і коригувати політ ракети після запуску, поки вона наближається до цілі.

Нагадуємо, що Мілітарний опублікував посібник з експлуатації протитанкового комплексу Javelin.

Javelin Бразилія Закупівлі Латинська Америка ПТРК Світ США