fbpx
Бригада тероборони столиці відновила заняття після карантину

Бригада тероборони столиці відновила заняття після карантину

112-та бригада тероборони Київ Навчання Тероборона (ТрО) Україна

112 окрема бригада тероборони столиці відновила заняття з особовим складом після карантину.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на пресслужбу 122 оБрТО.

Контрактники та кандидати на контракт взяли участь у стрілецькому дні, вправлялися в тактичній медицині, пригадали правила поводження з вибуховими речовинами, освіжили в пам’яті знання з військової топографії.

Сніг і легкий мороз не стали на заваді заняттям, а після навчання резервісти зігрілися смачними стравами з польової кухні. До служби в теробороні на контракті долучився ведучий Телебачення Торонто Майкл Щур (у житті Роман Вінтонів).

«Проводимо заняття із управлінням бригади, яке формують 4 райони міста Києва: Голосіївський, Шевченківський, Подільський, Печерський. Близько 80 відсотків представників цих районів в управлінні є контрактниками служби в резерві. Сьогодні у нас організовано 5 навчальних місць: «практичне виконання стрільб з автомата», «підготовка до стрільби і збирання та розбирання автомата», «тактична медицина», «топографія» та «інженерна підготовка». Серед інструкторів як наші резервісти-контрактники, так і офіцери бригади або офіцери районного військового комісаріату», — розповідає командир 112 ОБрТрО підполковник Микола Білосвіт.

Командир 122 бригади підполковник Білосвіт

Зауважимо, що до складу бригади входять 6 окремих батальйонів — Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський, Святошинський і Солом’янський. Ці підрозділи проводять окремі заняття зі своїм особовим складом. Солом’янський на позаминулих вихідних вже провів перші в цьому році стрільби.

Результати стрільби військовослужбовцями 112 бригади тероборони

Регулярність занять має важливе значення для підготовки резервістів, які вміють поводитися зі зброєю і влучно з неї стріляти за різної погоди.

Вітер, мороз і сніг створили корисні умови для навчання.

Телеведучий Майкл Щур ніде не афішував про свої наміри укласти контракт і уникав контакту з журналістами, які приїхали висвітлювати заходи бригади. Про його залученість більшість дізналися вже з посту на сторінці в Фейсбук.

Майкл показав непогану кучність стрільби з автомата і легко влився у свій підрозділ.

Окрему подяку за організацію польової кухні й якісне харчування бригада висловлює Голосіївській РДА і її голові Сергію Садовому.

Окрему подяку за організацію польової кухні й якісне харчування бригада висловлює Голосіївській РДА і її голові Сергію Садовому.

Голова РДА Сергій Садовий під час стрільб

«Голосіївська адміністрація попросила ДСНС України організувати кашу на стрільбах», — каже головний кухар, пан Геннадій. «Каша гречана з тушоночкою, з піджарочкою, з морквинкою, з часником, як годиться. Ну і чай. Антисептики маємо теж».

У заняттях також узяли участь представники Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Цей департамент, згідно зі своїм положенням, бере участь в організації тероборони столиці в межах повноважень Київради.

112-та бригада тероборони Київ Навчання Тероборона (ТрО) Україна