fbpx
Британія оголосила санкції проти “маріупольського м’ясника” Мізінцева

Британія оголосила санкції проти “маріупольського м’ясника” Мізінцева

Велика Британія Війна з Росією Пропаганда Санкції

“Маріупольський м’ясник” Михайло Мізінцев опинився під санкціями уряду Великої Британії.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство закордонних справ Великої Британії.

За наявною інформацією саме Михайло Мізінцев керує осадою Маріуполя. Також відомо, що саме він керував обстрілами цивільних об’єктів у Алеппо у 2015-2016 роках.

Михайло Мізінцев

Також Міністр закордонних справ Великої Британі Ліз Трасс оголосила 14 нових санкцій проти російських пропагандистів та російських державних ЗМІ.

“Війна Путіна проти України заснована на потоці брехні. Британія серед лідерів у викритті кремлівської дезінформації, і ця остання партія санкцій направлена на пропагандистів, які продукують фейкові новини та наративи Путіна. Ми будемо продовжувати вводити нові санкції, щоб посилити тиск на Росію і забезпечити програш Путіна в Україні”, – сказала Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс

До переліку пропагандистів, які потрапили під санкції входить Сергій Брильов – телеведучій Російського державного медіа “Россия”. Раніше він жив у Великобританії, але більше не зможе отримати доступ до своїх активів чи продовжувати будь-які ділові відносини в країні.

Також уряд Великобританії запровадив прямі санкції щодо російських державних медіа. Зокрема “ТВ-Новости”, які володіють RT, і “Россия Сегодня”, яка контролює інформаційне агентство Sputnik.

Ці санкції гарантують, що RT не зможе повернутися до мовлення у Британії, а також не дозволять компаніям і приватним особам вести бізнес з російськими державними пропагандистами.

Під санкціями також опинилися:

  • Олександр Жаров, головний виконавчий директор “Газпром-Медіа”, колишній голова Роскомнагляду;
  • Олексій Новіков, керуючий директор RT
  • Антон Анісімов, керівник міжнародного мовлення Sputnik

Нагадаємо, напередодні з’явилася інформація, що Британія готується надавати Україні “більш потужну зброю”.

Велика Британія Війна з Росією Пропаганда Санкції