fbpx
Британія планує надати Україні додаткові РСЗВ

Британія планує надати Україні додаткові РСЗВ

M270 РСЗВ Велика Британія Військова допомога НАТО Світ

Уряд Великої Британії планує в майбутньому передачу Україні додаткових реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у повідомленні на порталі британського кабінету міністрів.

Країна планує в 2023-ому надати Збройним Силам України рекордну підтримку, яка перевищить цьогорічні обсяги.

Елізабет Трасс, Прем'єр-міністр Великої Британії

Прем’єр-міністерка Об’єднаного Королівства Ліз Трасс планує використати трибуну Генеральної Асамблеї ООН, щоб оголосити про ці плани, йдеться в повідомленні.

Британський уряд звертає увагу на те, що останні два тижні засвідчили, як за допомогою світових демократій український народ може звільняти свої території.

Перемоги України за останні тижні надихають. Знову і знову ці сміливі люди кидали виклик тим, хто сумнівався, і показували, на що вони здатні, коли їм потрібна військова, економічна та політична підтримка. Моє послання народу України таке: Велика Британія й надалі буде за вами на кожному кроці. Ваша безпека – наша безпека.“, – цитують слова Ліз Трасс у повідомленні.

Відзначається також, що минулого тижня відбулася найбільша з часів Другої світової поставка зброї з Британії на європейський континент. Це були десятки тисяч артилерійських снарядів.

Уряд відзначає, що Британія є другим за обсягом донором військової допомоги Україні. Цього року на підтримку нашої держави із бюджету Королівства вже витратили 2,2 млрд фунтів стерлінгів. Із 2015-го року донині Британія підготувала 27 000 українських військовослужбовців, передала сотні ракет, 5 систем ППО та 120 одиниць різної бронетехніки.

Нагадаємо, що Велика Британія раніше передала Україні пускові установки M270 та велику кількість снарядів GMLRS до них. Конкретний перелік допомоги у 2023 році буде визначатися з огляду на потреби ЗСУ.

M270 РСЗВ Велика Британія Військова допомога НАТО Світ