fbpx
Британська компанія Leonardo UK відновлює виробництво гелікоптерів

Британська компанія Leonardo UK відновлює виробництво гелікоптерів

Велика Британія Гелікоптери Європа Компанія Leonardo Світ

Британська компанія Leonardo UK відновлює виробництво гелікоптерів AW159 для неназваного замовника.

Про це стало відомо напередодні оборонної виставки DSEI 2023, яка пройде в Лондоні з 12 по 15 вересня.

Представники компанії повідомили що, виробництво гелікоптерів AW159 (також відомий у Британії як Wildcat), буде перезапущено після зупинки конвеєра у 2019 році.

Крім того, в компанії повідомили що очікують нові експортні замовлення на гелікоптер цього типу. В якому саме варіанті замовила гелікоптер неназвана країна, не повідомляють.

Виробництво 6-тонного гелікоптера відбувається у місті Йовілі, графство Сомерсет. Leonardo UK єдине в Сполученому Королівстві підприємство яке здатне самостійно розробляти та виробляти гелікоптери.

Перший політ гелікоптер здійснив у листопаді 2009 року, а серійне виробництво армійської версії розпочалось у 2014 році.

За цей час гелікоптер експортували у Республіку Корея та Філіппіни. AW159 виробляється у двох варіантах – протичовновий та транспортний.

Представники Leonardo UK модернізували гелікоптер AW159 для морської авіації Республіки Корея та інтегрували багатоцільову ракету великої дальності Spike-NLOS.

Інтеграції озброєння можлива за домовленістю з замовником, гелікоптер має стандартний набір багатоцільових ракет Martlet для знищення надводних та повітряних цілей на дальності до 15 км, а також протикорабельну ракету Sea Venom для знищення надводних цілей на дальності понад 30 км.

Крім того, під час випробувань в липні 2023 року, гелікоптер Wildcat HMA.2 уразив БПЛА-мішень ракетою Martlet. Ці випробування продемонстрували можливість використовувати ракету цього типу проти надводних та повітряних цілей.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше,  до Польщі відправили її перший протичовновий гелікоптер AW101 для морської авіації.

Нові AW-101 будуть застосовуватися для протичовнової боротьби та проведення пошуково-рятувальних операцій.

Велика Британія Гелікоптери Європа Компанія Leonardo Світ