fbpx
“Будинок за будинком”. Бійці ССО розповіли, як воюють у Сєвєродонецьку

“Будинок за будинком”. Бійці ССО розповіли, як воюють у Сєвєродонецьку

Війна з Росією Луганщина ССО ЗСУ Україна

Сили оборони України продовжують утримувати Сєвєродонецьк, у місті тривають вуличні бої.

Бійці Сил спеціальних операцій розповіли яку тактику використовує ворог під час наступу на місто, а також про свої задачі.

Опублікували відповідне відео.

Кажуть ворог використовує перевагу у кількості снарядів, та завдає ударів не зважаючи на те, чи є в певних місцях військові. Таким чином завдаючи значних втрат цивільному населенню.

В більшості вони просто перевагою в кількості снарядів, закидують всю територію, не важливо чи там є наші війська, чи там цивільні люди, тобто вони не розбирають“, – розповів один з військовослужбовців ССО Збройних сил України.

Військовослужбовці ССО ЗСУ Кадр з відео

Щодо тактики, яку використовує ворога – військові розповіли, що окупанти застосовують велику кількість артилерії знищуючи населені пункти, а потім просуваються вперед.

Кадр з відео ССО ЗСУ

Таку саму тактику застосовують і у місті.

Проходить дорозвідка, розвідка і за ними вже підтягуються основні війська, артилерія. І так маленькими, маленькими кроками, навіть не кварталами, а будинок за будинком і от так потроху одним за одним вони просуваються. Коли наші їх вибивають, вони відійшли і знову тією ж тактикою підходять і підходять“, – розповіли військові.

Військовослужбовці ССО ЗСУ Кадр з відео

Щодо своїх завдань у Сєвєродонецьку зазначили, що працюють над розвідкою, дорозвідкою та корегуванням вогню артилерії.

Нагадаємо, зранку голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що в місті тривають вуличні бої, а окупанти намагаються тиснути на Сили оборони України з боку Попасної.

В Генеральному штабі зазначили, що Сили оборони України результативно відбивають спроби штурму українських позицій в околицях Сєвєродонецька.

Війна з Росією Луганщина ССО ЗСУ Україна