fbpx
Чеська VOP CZ досі не розпочала ремонт українських танків Т-64

Чеська VOP CZ досі не розпочала ремонт українських танків Т-64

Бронетехніка Європа Світ Т-64 Україна Чехія

Через вісім місяців після укладання угоди з чеською VOP CZ про ремонт українських Т-64 компанія так і не отримала жодного танку.

Про це виданню ČTK заявив речник VOP CZ Ростислав Розновський.

В червні минулого року міністерство оборони Чехії повідомило про підписання контракту на ремонт та модернізацію танків Т-64 української армії.

Під наглядом українських фахівців, що знаються на проведенні робіт з цим типом техніки, чеське підприємство мало проводити капітальний ремонт танків, а також заміну їх прицільних комплексів та радіостанцій на сучасні аналоги.

Український модернізований командирський танк Т-64БВК. Листопад 2021. Фото: ДК «Укроборонпром»

Втім, за вісім місяців з моменту укладання договору компанії так і не надійшло жодної бойової машини для проведення зазначених послуг.

За словами речника CZ VOP Ростислава Рожновського, контракт ще діє, але не виконується через відсутність техніки.

Компанія VOP CZ готова в будь-який момент прийняти танки і почати над ними працювати, але нам поки немає чого ремонтувати. Українська сторона ще не поставила танки“, – сказав Рожновський.

Міністерство оборони Чехії поки ніяк це не коментувало.

Відсутність необхідної техніки може бути пов’язана з тим, що більшість необхідних задач із ремонту цих танків вдається виконати в середині країни. Відомо, що Україна навіть під час війни продовжує ремонтувати та модернізовувати бронетехніку.

Так, в серпні минулого року “Мілітарний” повідомляв про те, що Україна модернізує свої танки до рівня Т-64БВ зразка 2022 року.

Оновлені машини отримали покращений захист, новий тепловізійний приціл навідника, оновлене відділення механіка-водія, цифрову радіостанцію L3 Harris військового класу, а також пристрій супутникової навігації СН-4215.

Крім того, частину замовлень також може виконувати інша країна. Зокрема, на польському бронетанковому заводі Bumar-Łabędy в квітні 2023 року також розпочали роботи з ремонту танків Т-64 у рамках угоди між компанією Polska Grupa Zbrojeniowa та українським концерном «Укробронпром».

Бронетехніка Європа Світ Т-64 Україна Чехія