fbpx
Чорногорія отримала бронемашини JLTV

Чорногорія отримала бронемашини JLTV

Oshkosh Defence Автотехніка Балкани Бронемашини JLTV Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Чорногорія

Чорногорія отримала першу партію бронемашин JLTV виробництва американської компанії Oshkosh Defence. Таким чином, Збройні сили Чорногорії стали першим одержувачами бронемашин JLTV в Європі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Чорногорії.

Презентацію нових легких броньованих машин Oshkosh Чорногорії відвідав Міністр оборони країни Предраг Бошкович з послом США в Чорногорії Джуді Рейзінг Рейнке.

Посол США висловила подяку за співпрацю, відзначивши, що Чорногорія підготувала ґрунт для покупки автомобілів і стала першою європейською країною, яка почала використовувати легкі броньовані тактичні машини Oshkosh.

Цими машинами будуть оснащуватися дві заявлені піхотні роти армії Чорногорії, що є пріоритетом до плану розвитку оборони Чорногорії на період з 2019 по 2028 рік.

«Союзники, такі як Словенія, Бельгія, Литва і Великобританія, приєднаються до Чорногорії та закуплять ці легкоброньовані тактичні машини, які дозволять згаданим країнам співпрацювати один з одним під час багатонаціональних навчань і спільних місій в рамках операцій НАТО», – підкреслює посол США.

У 2019 році Міноборони Чорногорії оголосило про підписання контракту на закупівлю для Збройних сил країни легких тактичних автомобілів JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) з колісною формулою 4х4 американської компанії Oshkosh Defence.

Вартість контракту на поставку 67 бронеавтомобілів, підписаного в рамках міжурядової угоди, становить 36,165 млн доларів. Перша партія техніки повинна бути доставлена ​​в Чорногорію у 2020 році.

За заявою міністра оборони, придбання нових легких бронеавтомобілів для ЗС Чорногорії є першою подібною покупкою за останні 40 років.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року компанія Oshkosh Defense уклала з Міноборони Бельгії контракт на поставку 322 бронемашини Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) в версії управління і зв’язку Commando en Liaison Voertuigen (CLV).

За інформацією компанії бронемашини будуть придбані в формі прямого комерційного контракту.

В рамках угоди підрозділи Збройних сил Бельгії повинні отримати розроблені Oshkosh Defense бронеавтомобілі JLTV, оснащені бельгійськими системами зв’язку.

JLTV

Автомобіль L-ATV (Light Combat Tactical All-Terrain Vehicle, легкий бойовий тактичний позашляховик) був розроблений компанією Oshkosh Defense у 2011 році на базі позашляховика Oshkosh M-ATV класу MRAP.

Чорногорія отримала бронемашини JLTV. Бронемашини JLTV Чорногорії від Oshkosh Defence. Жовтень 2020. Фото: МО Чорногорії

Пізніше виробник адаптував машину до умов тендера Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), організованого Міноборони США для заміни застарілих Humvee.

У серпні 2015 року компанія Oshkosh Defense виграла тендер на заміну бронеавтомобілів в американській армії, а у вересні 2016 року стартувало виробництво нових машин.

 

Oshkosh Defence Автотехніка Балкани Бронемашини JLTV Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Чорногорія