fbpx
ДБР та ГПУ займуться справою по БТР-4 для армії

ДБР та ГПУ займуться справою по БТР-4 для армії

БТР-4 ДБР (Державне бюро розслідувань) Міністерство оборони (МОУ) Прокуратура Укроборонпром

Міністерство оборони передало до Державного бюро розслідувань та Генеральної прокуратури України матеріали щодо стану виконання контрактів із закупівлі БТР-4Е для потреб ЗС України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони

Своїми діями оборонне відомство демонструє, що готове у повному обсязі співпрацювати з правоохоронними та слідчими органами.

“З метою захисту інтересів Міністерства оборони України, неупередженого та об’єктивного розгляду стану виконання контрактів ДП «ХКБМ ім. О.О.Морозоваˮ на постачання бронетранспортерів БТР-4Е для потреб Збройних Сил України, оборонним відомством надіслано звернення до Державного бюро розслідувань, а також передані відповідні матеріали до Генеральної прокуратури України”, – йдеться у повідомленні

Нагадаємо, що між Міністерством оборони України та Державним концерном “Укроборонпром” триває суперечка щодо постачання нових бронетранспортерів для Збройних Сил України. На разі основний камінь спотикання в цьому питанні – бронесталь, яку підприємства хочуть використати для виробництва нових БТР-4.

Версія Міноборони – бронесталь не відповідає заявленим характеристикам та не може бути використана як заміна для проектної бронесталі марки 71. Окрім цього Міністерство оборони звинувачує у зриві державного оборонного замовлення на постачання нової бронетехніки концерн “Укроборонпром”.

“Укроборонпром” наполягає на думці, що бронесталь MiiluxProtection 500 відповідає всім необхідним вимогам.

У цьому питанню і полягає розібратися правоохоронним органам

БТР-4 ДБР (Державне бюро розслідувань) Міністерство оборони (МОУ) Прокуратура Укроборонпром