fbpx
Десантники з гаубиць Д-30 знищили боєприпаси противника 

Десантники з гаубиць Д-30 знищили боєприпаси противника 

80 бригада ДШВ 81 бригада ДШВ Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Втрати Росії Д-30 Десантно-штурмові війська (ДШВ) Україна

Українська артилерія знешкодила скупчення боєприпасів окупаційних військ Росії.

Про це повідомило Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Військові опублікували процес ураження та вибухів боєзапасу противника.

На відео зафіксовано взаємодію підрозділів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ та 81-ї окремої аеромобільної бригади.

“Саме завдячуючи точним координатам десантники влучним пострілом з 122-мм гаубиці Д-30 знищують ворожий склад з боєприпасами”, – підкркслили у Командуванні ДШВ.

За повідомленням 80-ї бригади ДШВ, вогнем артилерії було уражено дві бойові машини піхоти БМП-2 та сховище боєприпасів, яке знаходилося біля бронетехніки.

Після вдалих пострілів української артилерії, бойові машини запалали та вогонь перекинувся на боєкомплект і почалася детонація боєприпасів.

По росіянам працювали артилеристи Десантно-штурмових військ з причіпних гаубиць Д-30 калібру 122-мм.

Нагадуємо, нещодавно львівські десантники у 14-годинному бою знищили техніку та особовий склад окупантів та завадили їм відрізати стратегічно важливу трасу на Донеччині.

https://www.youtube.com/watch?v=i4SK6vYTZSY

Бій розпочався, коли ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася підібратися до позиції українських військових.

122-мм гаубиця Д-30 призначена для ураження відкритої та прихованої в польових укриттях живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Д-30 ЗСУ. Вересень 2020. Фото: Генштаб ЗСУ

Гаубиця складається зі ствола, противідкатних пристроїв, лафета і прицільних пристроїв. Заряджання ручне. Вона забезпечує найбільшу дальність стрільби 15 300 м.

80 бригада ДШВ 81 бригада ДШВ Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Втрати Росії Д-30 Десантно-штурмові війська (ДШВ) Україна