fbpx
Для окупованих територій запустили телеканал «Дім»

Для окупованих територій запустили телеканал «Дім»

Деокупація Донбас Інформаційна війна ОРДЛО

На базі телеканалу UA/TV запустили новий розважально-інформаційний телеканал «Дім» для мешканців тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами.

Презентація новоствореного телеканалу відбулася вчора в Укрінформі, пише АрміяInform.

Головна мета створення цього телеканалу – повернути жителів тимчасово окупованих територій до політичного культурного та суспільного життя України.

Як повідомила в.о. генерального директора UA/TV Юлія Островська, телеканал «Дім» уже з 1 березня працює в тестовому режимі.

– Люди дуже втомилися від політизованого контенту та хочуть бачити на екранах щось більш комфортне, більш мотиваційний контент, який надаватиме можливість розслабитися та отримати впевненість у кращому майбутньому, – наголосила Юлія Островська.

За словами Юлії Островської, проведені соціологічні дослідження показали, що на тимчасово окупованих територіях 54% громадян взагалі не мають доступу до українських телеканалів, 43% – не мають доступу до українських інтернет-сайтів.

Презентація телеканалу «Дім»

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, зі свого боку, додав, що незабаром на каналі «Дім» планують запустити власні новини і ток-шоу, а протягом двох років він повністю вийде на власне виробництво. Як підкреслив Тимошенко, поки що на каналі транслюватимуть передачі, які будуть цікаві людям, зокрема спортивні, серіали тощо.

Народний депутат Микита Потураєв повідомив, що телеканал транслюватиме тільки на тимчасово окуповані території.

Відповідаючи на запитання, якою мовою виходитимуть новини на телеканалі «Дім», Кирило Тимошенко повідомив, що спілкуватися будуть як російською, так і українською мовами.

До цього у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил розпочала роботу система протидії антиукраїнському мовленню і російській інформаційній агресії.

Також у місті Гірник Донецької області побудували нову телевізійну вежу висотою 190 метрів, сигнал з телевежі покриває всю територію Донецької області, в тому числі й окуповані райони.

Деокупація Донбас Інформаційна війна ОРДЛО