fbpx
Для США розпочато будівництво танкера-заправника «Harvey Milk»

Для США розпочато будівництво танкера-заправника «Harvey Milk»

General Dynamics ВМФ США Світ Суднобудування США Флот

Відбулася закладка кіля другого танкера-заправника нового покоління класу «John Lewis», (T-AO-206) «Harvey Milk» для ВМФ США.

Про це повідомила компанія General Dynamics NASSCO.

«Harvey Milk» стане другим кораблем класу «John Lewis». Різка сталі для його будівництва почалася 13 грудня 2019 року на підприємстві NASSCO в США.

GD-NASSCO оголосила про укладення з командуванням кораблебудування й озброєння ВМФ США контракту на розробку детального проєкту і будівництво танкерів-заправників класу T-AO-205 «John Lewis» в червні 2016 року.

Підписана за підсумками конкурсу угода включала опціони на будівництво п’яти додаткових судів. Вартість контракту на будівництво головного корабля склала 640,2 млн доларів. У разі реалізації всіх опціонів, вартість проєкту складе 3,156 млрд доларів.

Танкер-заправник класу «John Lewis» (Ілюстрація)

Церемонія різання сталі для будівництва «John Lewis» (T-AO-205) відбулася 20 вересня 2018 року. Закладка кіля корабля пройшла на підприємстві 13 травня 2019 року.

Як очікується, роботи з будівництва головного танкера-заправника будуть завершені до листопада 2020 року, а завершення всієї програми (у разі реалізації опціону в повному обсязі) заплановано на липень 2025 року.

Танкер-заправник класу «John Lewis» призначений для постачання ресурсів надводним кораблям ВМФ США, а також доставки палива для літаків палубної авіації.

Довжина корабля складе 227,3 м, максимальна ширина – 32,2 м, водотоннажність – 49850 т. Судно зможе розвивати швидкість 20 вузлів, транспортувати 157000 барелів нафтопродуктів, включаючи нові біопалива.

Танкери також зможуть транспортувати сухі вантажі, приймати вертольоти. На борту зможуть розміститися 125 осіб.

Програма передбачає закупівлю в кінцевому підсумку 20 нових танкерів-заправників, які замінять застарілі кораблі T-AO 187 класу «Henry J. Kaiser». Крім того, вони спільно з транспортами загального призначення T-AKE зможуть застосовуватися для підтримки в морі авіаносних ударних груп і амфібійно-десантних груп.

General Dynamics ВМФ США Світ Суднобудування США Флот