fbpx
ДП “Антонов” отримало індивідуальне членство в Асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості Європи

ДП “Антонов” отримало індивідуальне членство в Асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості Європи

«Антонов» Авіабудування Європа Україна

Державне підприємство “Антонов” отримало індивідуальне членство Асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості Європи (ASD).

Про це підприємство повідомило у своїх соціальних мережах.

ДП “Антонов” стало першим українським підприємством у ASD, це дозволить напряму і тісно співпрацювати та обговорювати питання, які стосуються світової авіакосмічної галузі.

«Індивідуальне членство в ASD – це нові можливості для нас як для українського авіапідприємства. Оскільки ця європейська асоціація – це обʼєднання основних гравців ринку. Ми матимемо змогу брати участь у галузевих подіях, секційних групах та дискусіях за профільними напрямками: авіація, космос, оборонний сектор тощо. Ми вдячні за довіру нашим європейським партнерам. Впевнений, що ДП “Антонов” посилить своєю фаховою експертизою ASD», – зазначив Євген Гаврилов, в.о. генерального директора ДП “Антонов”.

ASD є голосом європейської аерокосмічної, безпекової та оборонної промисловості, представляючи прямо чи опосередковано (через свої національні асоціації-члени) понад 4000 компаній з 19 європейських країн з більш ніж 880 000 працівників.

Цікаво, що на компанії-члени ASD припадає 98% обороту галузі та 93% зайнятості у Європі.

«Я щиро вітаю ДП “Антонов” як нового члена ASD. Бренд “Антонов” всесвітньо відомий та має виняткову репутацію завдяки своєму широкому досвіду у світовій авіаційній спільноті. Членство ДП “Антонов” в ASD – це важливий крок на шляху до інтеграції української аерокосмічної галузі у європейську промислову екосистему», – прокоментував генеральний секретар ASD Ян Пай.

На глобальному рівні ASD є членом Міжнародної координаційної ради асоціацій аерокосмічної промисловості (ICCAIA).

ICCAIA надає широкі можливості для світових виробників аерокосмічної промисловості. Це, наприклад, розробка міжнародних стандартів і правил, необхідних для безпеки повітряного транспорту.

ICCAIA також визнана Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO – International Civil Aviation Organization) зі статусом спостерігача.

«Одне з пріоритетних питань, яке стоїть на порядку денному для ДП «АНТОНОВ», – це імпортозаміщення окремих компонентів та вузлів для літаків. Включення нас у робочі та секторальні групи ASD дозволить напряму комунікувати з компаніями-партнерами. Ми зможемо напрацьовувати колективні рішення, обмінюватися досвідом та мати спільні проекти в авіагалузі», – сказав Віктор Авдєєв, заступник генерального директора з операційної та адміністративної діяльності ДП “Антонов”.

Нагадаємо, що “Антонов” розширює виробництво безпілотників відкривши новий центр з їх виробництва.

Крім того, з’явилася інформація про можливість виробництва французького безпілотника Aarok на потужностях підприємства.

«Антонов» Авіабудування Європа Україна