fbpx
Дрони атакували Новочеркаську ГРЕС у РФ: спалахнула пожежа

Дрони атакували Новочеркаську ГРЕС у РФ: спалахнула пожежа

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Втрати Росії Пожежа Росія Світ Сусіди

У ніч на понеділок, 25 березня, у Ростовській області Росії ударні безпілотники атакували Новочеркаську ГРЕС.

Внаслідок атаки спалахнула пожежа на трансформаторній підстанції, що призвело до тимчасового виведення з експлуатації двох енергоблоків.

Факт пожежі підтвердив губернатор російської області Василь Голубєв.

Водночас місцеві Telegram-канали з посиланням на очевидців повідомляють, що Новочеркаську державну районну електростанцію (ГРЕС) атакували ударні дрони.

У соцмережах місцеві жителі публікують відповідні відео.

«Сьогодні вночі на трансформаторній підстанції Новочеркаської ДРЕС сталося займання, яке було оперативно ліквідовано силами працівників станції. Постраждалих немає. Причини займання встановлюються», – повідомив Голубєв.

При цьому про атаку безпілотників російський чиновник нічого не згадав.

Однак, варто зазначити, що російські чиновники не охоче повідомляють про втрати, і зазвичай не називають справжню причину тієї чи іншої події на важливих об’єктах.

Перед пожежею місцеві чули звуки польоту безпілотників в небі над Ростовською областю. Потім в районі електростанції лунали потужні вибухи, після яких розпочалася пожежа.

Через загоряння на підстанції ДРЕС автоматично відключилися високовольтні лінії 330 кВ – Тихорецька та Ростовська.

Новочеркаська ГРЕС (державна районна електростанція) – це найбільша теплоелектростанція та друга за потужністю після Ростовської АЕС електростанція у Ростовській області РФ. ДРЕС знаходиться на відстані понад 200 кілометрів від території підконтрольної уряду України.

Нагадаємо, що вночі, 23 березня, ударні дрони атакували Куйбишевський нафтопереробний завод у Самарській області. Внаслідок атаки, на території НПЗ сталась сильна пожежа.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Втрати Росії Пожежа Росія Світ Сусіди