fbpx
Дрони уразили ціль в Євпаторії

Дрони уразили ціль в Євпаторії

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Крим Світ Україна

Рано вранці, 14 вересня, ударні безпілотники успішно атакували невідомий об’єкт у Криму поблизу Євпаторії.

Про це повідомляють місцеві медіа.

За словами місцевих жителів, близько 5:30 ранку група дронів атакувала ціль, що знаходилась на околицях Євпаторії. В результаті атаки було чути чотири потужних вибухи та видно пожежу. Атака супроводжувалась роботою російських систем ППО.

Міноборони РФ підтвердило інформацію про атаку вже традиційно надавши доповідь про збиття 11 безпілотників.

Поки що достовірно невідомо якою була ціль атаки. Проте варто зауважити, що на одному з відео біля місця влучання працював російський зенітний розрахунок зі стрілецького озброєння, що може означати, що це був військовий об’єкт.

Як повідомляє проєкт “Крым.Реалии”, між Євпаторією та населеним пунктом Уютне, де сьогодні були помічені вибухи, розташована радіолокаційна станція спостереження за повітряним простором. Вона вкрита великим білим радіопрозорим куполом.

Також поряд, поблизу населеного пункту Заозерне, дислокується частина протиповітряної оборони РФ. Раніше там були помічені комплекси ППО С-400 та С-300.

Зазначимо, що ціль була атакована новим типом БПЛА, а не вже звичним безпілотником “Бобер”. На кадрах очевидців можна побачити один з них у повітрі.

Принаймні один з безпілотників дійсно був збитий, його уламки впали над містом.

Чисте небо в Криму

У випадку ураження одного з об’єктів, що причетні до системи ППО Криму, це можна буде розглядати продовженням вже тривалої операції з нейтралізації протиповітряного потенціалу супротивника в регіоні.

Так, раніше в результаті успішної операції спецпризначенцями ГУР та українськими ракектними військами було знищено частину комплексу С-400 неподалік села Оленівка на мисі Тарханкут.

Знищення двох пускових установок 5П85СМ2-01 комплексу С-400 «Триумф» росіян в Криму. 23 серпня 2023 року. Україна. Кадр з відео ГУР МО

Одним із наслідків такої методичної роботи може бути все частіша поява українських ударних дронів, що вибивають казарми із живою силою, або ж крилатих ракет, що наносять ураження російським кораблям у бухті Севастополю.

 

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Крим Світ Україна