fbpx
ДССТ добудує бригадний табір на “Широкому лані”

ДССТ добудує бригадний табір на “Широкому лані”

1 бригада ДССТ 194 понтонно-мостовий полк 36-й шляхо-відновлювальний полк Будівництво ДССТ Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП)

Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ) добудує стаціонарний бригадний табір на 235-у міжвідомчому центрі підготовки військових частин та підрозділів, більш відомому як полігон “Широкий лан”

Про це в інтерв’ю Kyiv Post розказав Міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Завершення будівництва силами військових будівельників з ДССТ очікується до кінця 2020 року.

Будівництвом 11 казарм на стаціонарному бригадному таборі займеться 1 окрема бригада ДССТ, іншими об’єктами, а також інженерними мережами та благоустроєм території – 194 понтонно-мостовий полк та 36-й шляхо-відновлювальний полк.

До цього, військовослужбовці 36-го шляхо-відновлювального полку Державної спеціальної служби транспорту наприкінці 2018 року завершили будівництво спортивного комплексу стаціонарного бригадного табору 235-у міжвідомчому центрі підготовки військових частин та підрозділів.

Завершене будівництво ДССТ на полігоні Широкий Лан

Серед об’єктів які будували військовослужбовці ДССТ – стройовий плац, два міні-футбольних поля, два майданчики для волейболу та майданчик для силових тренажерів. Роботи розпочались у грудні 2017 року за дорученням тогочасного Міністра оборони України Степана Полторака та за рік були завершені.

Решту об’єктів на території бригадного табору починаючи з 2017 року будували цивільні підрядні організації.

Спочатку це було ТзОВ «РІСТ», з яким згодом Міністерство оборони України розірвало договори через зрив термінів здачі об’єктів.

Восени 2018-го на майданчик зайшов нова будівельна компанія відновила будівництво, але станом на початок 2020 року об’єкт так і не був зданий в експлуатацію.

Стан будівництва у травні 2019 року:

Тоді відбувалися роботи з внутрішнього оздоблення приміщень казарм та встановлення необхідного обладнання.

 

Загалом у стаціонарному таборі будується одинадцять казарм, окрім них також передбачено:

  • штаб
  • їдальню з харчоблоком
  • медичний центр
  • спортивний комплекс

Приміщення казарм будуються у відповідності до потреб особового складу, що перебуває на табірному зборі, тому в кожному приміщенні передбачені:

  • душові кімнати для помивки особового складу
  • обладнане приміщення для прання речей особового складу
  • приміщення для сушки речей особового складу
  • приміщення для відпочинку особового складу

По завершенню зведення буде розпочато будівництво другої черги – автопарк, склади, комплекси відпочинку та розваг для особового складу.

Раніше будівництво бригадного табору у Черкаському (239-й загальновійськовий полігон) передано ДССТ, там також була проблема через будівництво яке розпочала цивільна підрядна організація.

Роботи проводять військовослужбовці 26-ї окремої залізничної бригади Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України.

Військовослужбовці 26-ї окремої залізничної бригади Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України вже мають досвід зі зведення казарм поліпшеного планування у селищі Кайдаки, що на Дніпропетровщині, для Повітряних Сил ЗС України.

Також саме цією частиною було побудовано міст у Луганській області на автомобільній дорозі загального користування державного значення «Покровськ — Бахмут — Михайлівка».

1 бригада ДССТ 194 понтонно-мостовий полк 36-й шляхо-відновлювальний полк Будівництво ДССТ Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП)