fbpx
Бійці ТрО отримали 40 автоматичних гранатометів від благодійників 

Бійці ТрО отримали 40 автоматичних гранатометів від благодійників 

Війна з Росією Волонтери Гранатомет Закупівлі Піхотне озброєння Повернись живим Україна

Військові Сил тероборони ЗСУ отримали 40 вітчизняних автоматичних гранатометів УАГ-40.1.

Цю зброю придбали завдяки спільному проєкту «ОКО ЗА ОКО 2» від фонду «Повернись живим» та мережі АЗК «OKKO».

Про це повідомили у соцмережах благодійної організації.

Ці 40-мм автоматичні гранатомети разом із боєприпасами отримали, зокрема, 111 та 126 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Гранатомет УАГ-40 призначений для ураження живої сили і вогневих засобів противника. Зброя стріляє  40×53 мм гранатами стандарту НАТО в металевій стрічці М16. УАГ-40 може бути встановлений на триножний верстат, або на бронемашину чи іншу техніку.

Управління гранатометом здійснюється двома ручками, розташованими в задній частині корпусу або однієї рукояткою і плечовим упором. Для зручності стрілка рукоятки можуть займати як горизонтальне, так і вертикальне положення.

Права рукоятка оснащена спусковий клавішею, яка має два режими – для одиночних пострілів і для стрільби чергами. Спускова клавіша і затвор оснащені запобіжниками, які виключають випадковий постріл.

Нагадаємо, що благодійний фонд «Повернись живим» та мережа АЗК «ОККО» зібрали 400 мільйонів гривень для озброєння тероборони.

Ціль проєкту: закупити та поставити бригадам ТрО ЗСУ 300 мінометів 82-мм калібру, 200 крупнокаліберних кулеметів і 100 автоматичних 40-мм гранатометів.

Зокрема, вже було закуплено за кордоном і у серпні 2023 року передано бригадам тероборони 200 великокаліберних кулеметів ДШКМ калібру 12,7-мм. Цієї кількості достатньо, аби повністю закрити штатну потребу бригад ТрО у подібному озброєнні.

Перші 82-мм міномети були передані  у вересні минулого року двом бригадам тероборони.

Це колективна піхотна зброя, за допомогою якої тероборонці щодня стримують російських окупантів на лінії фронту.

Війна з Росією Волонтери Гранатомет Закупівлі Піхотне озброєння Повернись живим Україна