fbpx
Джонсон запропонував масштабну програму підготовки українських військових

Джонсон запропонував масштабну програму підготовки українських військових

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Навчання Україна

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував Володимиру Зеленському розширену програму підготовки українських військових на території Сполученого Королівства.

Про це йшлося під час візиту Бориса Джонсона в Київ, повідомляє пресслужба Уряду Великої Британії.

Військові Сполученого Королівства можуть забезпечити підготовку до 10 тисяч українських військовослужбовців кожні 120 днів.

Уточнили, що кожен військовий пройде тритижневе навчання, де викладатимуть навички бойових дій на передовій, базову медичну підготовку, кібербезпеку та тактику використання вибухівки.

Перемовини Бориса Джонсона та Володимира Зеленського, червень 2022, Фото: Офіс Президента України

Українські військові використовують британські ракети для захисту суверенітету вашої держави, але також – і для захисту тих самим свобод, які ми сприймаємо як належне. Саме тому я запропонував президентові Зеленському нову масштабну програму військової підготовки, яка може змінити баланс цієї війни“, – сказав Борис Джонсон.

В Офісі Президента України повідомили, що основні теми перемовин – це оборона та безпека. Під час зустрічі лідери країн детально обговорили ситуацію на передовій.

Зокрема, говорили про необхідність збільшити постачання важкої зброї. Головне сьогодні – забезпечити також протиповітряну оборону для України. Почали рухатися в цьому напрямку. Російські ракети залишаються загрозою для наших людей, для всієї території України… Очевидно, що це має бути одним із першочергових завдань для всіх нас, для наших партнерів – допомогти в захисті від російських ракет. Це буде гарантією життя для людей на більшості нашої території“, – заявив Президент Зеленський.

Перемовини Бориса Джонсона та Володимира Зеленського, червень 2022, Фото: Офіс Президента України

Також говорили про посилення санкцій проти РФ та розблокування українських портів для експорту зерна. Та підсумки зустрічі “Рамштайн-3”.

Сторони також продовжили опрацювання гарантій безпеки для України, які можуть дати стабільність не тільки нашій державі, а й Європі та світу.

В Уряді Великої Британії зазначили, що країна вже пообіцяла на економічну та гуманітарну підтримку України понад 1,3 млрд фунтів стерлінгів. Ця допомога включає понад 5000 ПТРК NLAW, реактивних систем залпового вогню великої дальності та артилерійських систем, включаючи 155-мм самохідні гармати.

Нагадаємо, Велика Британія викупила для України бельгійські самохідні гаубиці M109 у приватної збройної компанії.

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Навчання Україна