fbpx
Elbit Systems поставить комплекс активного захисту для CV90

Elbit Systems поставить комплекс активного захисту для CV90

BAE Systems CV90 Elbit Systems Азія Близький Схід Бронетехніка Європа Закупівлі Ізраїль КАЗ Світ Швеція

Компанія Elbit Systems підписала контракт зі шведським оборонимо підприємством BAE Systems Hägglunds на постачання комплексів активного захисту для БМП CV90.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії Elbit Systems.

Відповідно до угоди, ізраїльська компанія поставить свої системи Iron Fist для бойових машин CV90, які наразі виробляються для експортних клієнтів.

Вартість контракту оцінюють у 109 мільйонів доларів, з передачею систем протягом трьох років. Крім самих систем, у вартість входить технічне обслуговування комплексів, а також запасні частини до них.

Завдяки невеликим габаритам та масі, Iron Fist можна встановлювати на легкі броньовані платформи для 360 градусного захисту від протитанкових ракет та ручних гранатометів.

Замовлення є частиною контракту підписаного у 2021 році між Сухопутними силами Нідерландів та BAE Systems Hägglunds на модернізацію БМП CV90 та встановлення системи активного захисту Iron Fist.

Системи забезпечить парк броньованих машин цього типу надійним захистом. Вартість контракту оцінюють в 82 мільйони доларів.

Замовлення на БМП CV90 з комплексом активного захисту Iron Fist розмістила і Чехія, країна планує замовити 246 машини цього типу у варіанті Mk.4.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Британія продовжує випробування комплексу активного захисту ізраїльської розробки Trophy на нових танках Challenger 3.

Міністерство оборони Об’єднаного Королівства уклало контракт на продовження випробувань системи активного захисту.

Випробування проводять для інтеграції комплексу до складу системи озброєння нового танка Challenger 3.

Це покращить захист нової бойової машини та її здатність протистояти протитанковим засобам на полі бою.

BAE Systems CV90 Elbit Systems Азія Близький Схід Бронетехніка Європа Закупівлі Ізраїль КАЗ Світ Швеція