fbpx
Elbit Systems представила комплекс активного захисту проти зенітних ракет

Elbit Systems представила комплекс активного захисту проти зенітних ракет

Elbit Systems

Ізраїльська компанія Elbit Systems представила активну радіочастотну приманку Nano SPEAR для захисту повітряних платформ від зенітних загроз.

Новину оприлюднила пресслужба компанії на своєму офіційному сайті.

На авіашоу в Парижі 15 червня компанія представила вдосконалену мініатюрну систему Nano SPEAR, розроблену як засіб протидії ракетам класу «повітря-повітря» та «земля-повітря» з радіолокаційним наведенням.

«Ми пишаємося тим, що надаємо нашим клієнтам високоякісні засоби захисту для підвищення живучості їхніх платформ і безпеки екіпажу», – заявив Орен Сабаг, генеральний менеджер Elbit Systems.

Nano SPEAR — це одноразова радіочастотна приманка, яка використовує сучасні системи викиду пасток і після запуску діє самостійно, відволікаючи на себе ворожі ракети з радіолокаційним самонаведенням.

За словами розробників, система створена для доповнення наявних бортових систем РЕБ військових літаків та може працюювати в координації з ними, проте здатна працювати й автономно.

Застосування радіочастотних приманок, що важать менше 800 грамів, має значно посилити потенціал до самозахисту авіаційної платформи та живучість її екіпажу під час виконання завдань.

Система отримала передовий цифровий приймач і генератор радіоперешкод. Технологія Elbit, за словами розробників, дозволить справлятися з найсучаснішими радіолокаційними загрозами.

Радіочастотні приманки системи запускають через стандартну систему випуску пасток і забезпечують ефективний радіочастотний захист для застарілих і нових платформ.

Nano SPEAR – частина сімейства засобів активного самозахисту, до якого входять системи як для дуже невеликих установок, так і для вертольотів, винищувачів та великих військово-транспортних літаків.

Elbit Systems