fbpx
Естонія приєднається до програми Interflex з підготовки українських військових

Естонія приєднається до програми Interflex з підготовки українських військових

Велика Британія Військова допомога Естонія Європа Навчання Світ Україна

Естонія розпочне навчання українських новобранців в рамках міжнародної програми Interflex.

Новина оприлюднена офіційному сайті міністерства оборони Естонії.

На засіданні Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні міністр оборони Естонії Ханно Певкур оголосив про рішення Естонії приєднатися до операції Interflex, що проходить під керівництвом Великої Британії.

Крім постійногєо надходження зброї та боєприпасів, Україні потрібна постійна підтримка західних країн у підготовці нових і додаткових кадрів збройних сил у цій війні, оскільки вона перетворюється на затяжний конфлікт. Тому Естонія вирішила приєднатися до операції Interflex, у рамках якої інструктори наших власних Сил оборони найближчим часом навчатимуть українських військових у Сполученому Королівстві“, – зазначив міністр оборони Ганно Певкур.

Певкур також закликав інші країни виділити 0,25% свого ВВП на довгострокову підтримку України, зазначивши, що Естонія вже вирішила це зробити.

Іnterflex

Іnterflex залишається найбільшою міжнародною програмою підготовки українських новобранців. В ній беруть участь 12 країн світу, зокрема, скандинавські країни та країни Балтії, а також Австралія та Канада.

В рамках програми естонські інструктори проведуть базову підготовку військовослужбовців Збройних сил України у Великій Британії.

Внесок Естонії буде відзначати 12-а країна, яка підтримала програму Великобританії, яка вже надала понад 34 000 українських новобранців основним бойовим навичкам на передовій“, — сказав міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Країна також продовжує участь у Місії військової допомоги Європейського Союзу (EUMAM) на підтримку України шляхом проведення спеціалізованих курсів для українських військових в Естонії.

Військово-технічне співробітництво

Нагадаємо, що цього місяця міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України та Асоціація оборонної та аерокосмічної промисловості Естонії підписали угоду про співробітництво.

Досі співпраця з Україною відбувалася безпосередньо з підрозділами або через міжнародних партнерів. Нова угода надає естонській оборонній промисловості прямий доступ до українських державних установ, зміцнюючи двосторонні відносини.

Раніше естонська компанія Milrem Robotics вже підписала угоду з Укроборонпром про спільної розробки наземних роботизованих оборонних систем нового покоління.

Велика Британія Військова допомога Естонія Європа Навчання Світ Україна