fbpx
Мінстратегпром та Асоціація оборонної промисловості Естонії підписали угоду про співпрацю

Мінстратегпром та Асоціація оборонної промисловості Естонії підписали угоду про співпрацю

Балтія Естонія Європа Міністерство стратегічних галузей ОПК Україна

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України та Асоціація оборонної та аерокосмічної промисловості Естонії підписали угоду про співробітництво.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації.

Підписання угоди є продовженням успішної співпраці у ширшому масштабі, в рамках якої естонські підприємства оборонної промисловості вже певний час роблять свій внесок у розвиток оборонних спроможностей України.

Повідомляється, що вже десять естонських оборонних компаній працюють в Україні надаючи широкий спектр послуг, від датчиків та обладнання для спостереження до безпілотних платформ та польових госпіталів.

У співпраці з українськими Силами оборони було розроблено понад 40 різних позицій, враховуючи власні потреби та побажання України.

Досі співпраця з Україною відбувалася безпосередньо з підрозділами або через міжнародних партнерів. Нова угода надає естонській оборонній промисловості прямий доступ до українських державних установ, зміцнюючи двосторонні відносини.

Підписана угода охоплює як розвиток технологій, так і їх передачу. Вона відкриває можливості для кращого співробітництва з українським оборонно-промисловим комплексом.

У грудні “Мілітарний” повідомляв, що естонський міністр оборони Ханно Певкур відправив на узгодження намір про розробку проєкту внесення поправок до Закону про зброю та Закону про вибухові речовини.

Метою змін є уточнення вимог, пов’язаних із виробництвом зброї та боєприпасів і створення сприятливіших правових умов для розвитку оборонної промисловості та внеску підприємств у державну оборону.

Міністерство оборони Естонії вказує на низку проблем, для вирішення яких необхідно змінити закони.

Наприклад, наразі до підприємств, які займаються обігом зброї та боєприпасів, застосовується вимога щодо громадянства, згідно з якою власниками та керівниками підприємства можуть бути лише особи, які мають громадянство ЄС та країн НАТО.

У Естонії також хочуть скоротити бюрократичну тяганину при розвитку оборонної промисловості.

Балтія Естонія Європа Міністерство стратегічних галузей ОПК Україна