fbpx
Флот США замовив протикорабельні ракетні системи OTH-WS на 234 млн доларів

Флот США замовив протикорабельні ракетні системи OTH-WS на 234 млн доларів

Kongsberg Naval Strike Missile (NSM) Raytheon ВМФ США Закупівлі Крилаті ракети Протикорабельні ракети (ПКР) США Флот

Військові США для озброєння бойових кораблів замовили протикорабельні ракетні системи OTH-WS.

Про це повідомили у пресрелізі міноборони США.

Компанія Raytheon Missiles and Defense отримала додаткове замовлення у рамках раніше укладеної угоди.

Вартість замовлення на виробництво та доставку ракетних протикорабельних систем, які забезпечують ураження цілей за межами прямої видимості (OTH-WS), становить 234 мільйонів доларів.

Програма OTH-WS забезпечує американський військовий флот протикорабельними ракетами з можливістю ураження надводних кораблів на великих відстанях.

До складу комплексу входять протикорабельні ракети NSM, які розміщені в контейнерах, пускова установка і комплект обладнання, за допомогою якого забезпечується керування всією системою.

Очікується, що роботи за цим замовленням будуть завершені до березня 2027 року. Складові системи виготовлятимуть у Норвегії і на території США.

Зазначимо, що ракету NSM розробила норвезька компанія Kongsberg.

Компанії Raytheon та Kongsberg ще у 2015 році об’єднали зусилля, щоби конкурувати за нові контракти США на протикорабельні ракети. У 2016 році вони домовилися про будівництво та випробування компонентів норвезької ракети на об’єкті Raytheon у Тусоні, штату Аризона, та пускових установок на заводі Raytheon у Луїсвіллі.

 

Саме протикорабельна ракета Naval Strike Missile стала переможцем конкурсу за програмою Over-the-Horizon Weapon Systems (OTH WS) для флоту США.

USS Gabrielle Giffords (LCS 10) здійснив пуски протикорабельних ракет NSM

У 2018 році Raytheon отримала контракт від військових США на постачання першої партії протикорабельних ракет Naval Strike Missile (NSM) для оснащення кораблів Littoral Combat Ship.

Naval Strike Missile (NSM) – дозвукова протикорабельа ракета, яка здатна уражати надводні та наземні цілі. Ракета довжиною 4 м і масою 410 кг оснащена сучасною системою розпізнавання цілей. Максимальна дальність пуску становить понад 185 км, а маса проникаючої, фугасної бойової частини – 120 кг.

Kongsberg Naval Strike Missile (NSM) Raytheon ВМФ США Закупівлі Крилаті ракети Протикорабельні ракети (ПКР) США Флот