fbpx
Фонд Притули замовив 200 важких FPV-дронів “Мамонт”

Фонд Притули замовив 200 важких FPV-дронів “Мамонт”

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери Україна

В рамках проєкту “Рій помсти” благодійний фонд Сергія Притули законтрактував 200 важких ударних FPV-дронів “Мамонт”.

Про це повідомив Сергій Притула у своїх соцмережах.

Благодійники придбали 2000 базових 7-дюймових ударних FPV-дронів, а також профінансували курс підготовки 420 операторів.

На додачу до них фонд законтрактував також 200 безпілотників “Мамонт” української компанії Escadrone, що належать до нового покоління важких 10-дюймових дронів.

Український важкий FPV-дрон "Мамонт". Фото: Escadrone.

Новий безпілотник дорожчий за більш компактні 7-дюймові аналоги та коштує близько 700 доларів за один борт, однак пропонує кращі характеристики та більшу дальність польоту.

“Мамонт” може нести до 4 кг корисного навантаження, що вдвічі більше порівняно з нинішніми серійними моделями на ринку. З такою бойовою частиною дрон здатен подолати відстань у 12 кілометрів. Однак з меншою бойовою частиною у 1,5 кг максимальна відстань зростає до 30 км.

Високі характеристики дрону забезпечуються більшими розмірами та потужністю двигунів у складі конструкції.

Перші серійні безпілотники цієї моделі засвітились у використанні українських військових кілька тижнів тому на лівому березі Херсонщини, де уражали російських військових в районі селища Кринки.

Дрон оснащений важкою бойовою частиною влетів у будинок з окупантами та зруйнував частину будівлі.

Рій помсти 2.0

Благодійники наголошують, що ударні дрони залижаються надзвичайно важливою зброєю на передовій. Саме тому одразу по завершенню проєкту вони запускають його нову ітерацію “Рій помсти 2.0”.

В рамках нового проєкту планується зібрати 100 мільйонів гривень для придбання 5 000 FPV-дронів та супутнього обладнання.

Зазначається, що на момент запуску український бізнес та волонтери вже передали 11 мільйонів гривень.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Волонтери Україна