fbpx
FPV 109-ї бригади уразили дві російські «Мста-С» під Авдіївкою

FPV 109-ї бригади уразили дві російські «Мста-С» під Авдіївкою

109-та бригада тероборони Авдіївка Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас МСТА-С САУ Україна

Українські військові уразили самохідні артилерійські установки «Мста-С» окупантів на Донеччині.

Відповідне відео військові опублікували у телеграмі.

Ворожі САУ були атаковані FPV-дронами-камікадзе під управлінням операторів групи Muramasa 109-ї окремої бригади Сил ТрО.

Самохідні 152-мм гаубиці були уражені на бойових позиціях російських загарбників поблизу Авдіївки.

З відео не зрозуміло, якими бойовими частинами були споряджені українські дрони-камікадзе.

Також під удар українського FPV потрапив багатоцільовий легкий гусеничний броньований тягач МТ-ЛБ, який рухався дорогою на тимчасово окупованій території.

Росіяни часто використовую такі тягачі як бронетранспортери для перевезення піхоти і вантажів.

Раніше, у березні, оператори FPV-дронів 109-ї окремої бригади Сил ТрО знищили російську самохідну гаубицю 2С19 «Мста-С» на авдіївському напрямку.

Судячи з кадрів, для їх знищення застосовувалися ударні БПЛА з кумулятивними бойовими частинами від реактивної гранати ПГ-7, якою зазвичай стріляють із ручного багаторазового гранатомета РПГ-7.

На відео, що опублікували українські військові, видно потужний вибух та горіння, що, швидше за все, призвело до цілковитого знищення російської самохідної артилерійської установки «Мста-С».

Завдяки даним OSINT-ресурсу Oryx відомо, що від початку російського вторгнення окупанти втратили щонайменше 137 2С19 «Мста-С» знищеними та 35 захопленими. Крім того, відомо про втрату близько 19 новіших версій 2С33 «Мста-СМ2» знищеними та 17 захопленими.

Захоплена «Мста-С» російських військових в Україні. Березень 2022. Фото: ЗСУ

«Мста-С» – це радянська та російська 152-мм самохідна артилерійська установка, призначена для ураження відкритої і захищеної живої сили, озброєння та військової техніки супротивника.

109-та бригада тероборони Авдіївка Артилерія БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Донбас МСТА-С САУ Україна