fbpx
FPV-дрони 14 мехбригади знищили установку ЗРК «Бук»

FPV-дрони 14 мехбригади знищили установку ЗРК «Бук»

14 бригада ЗСУ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії ЗРК ЗРК «Бук» ППО та ПРО Україна

Воїни 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого знищили пускову установку російського зенітного комплексу «Бук» на сході.

Відео з ураженням ворога показав волонтер та блогер Сергій Стерненко.

За його словами, пускову установку 9А310М1-2 зенітного ракетного комплексу «Бук-М1-2» знищили за допомогою потужного українського FPV-дрона.

Росіяни розташували самохідну вогневу установку з двома зенітними ракетами зеленого кольору серед дерев у лісопосадці між полями на тимчасово окупованій території.

Позицію ворожого ППО виявили українські оборонці та атакували її дроном-камікадзе. Вибух його бойової частини призвів до займання пускової установки.

Щоправда, невідомо, скільки FPV було застосовано для ураження ворожого елемента ЗРК.

На кадрах видно, що полум’я серйозно пошкодило пускову установку зсередини та знищило ракети.

Волонтер додав, що знищення російського ЗРК підтверджене візуальним обʼєктивним контролем, а також радіоперехопленнями та даними моніторингу РЛС-випромінення у районі ураження пускової установки ЗРК «Бук-М1-2».

Нагадаємо, що раніше у вівторок, 12 березня, Сили оборони України відзвітували про знищення ще однієї пускової установки зенітного комплексу «Бук» на одній із ділянок українсько-російського фронту.

Відео ураження ворожої установки високоточним боєприпасом з американської РСЗВ HIMARS опублікувало Командування Сил спеціальних операцій.

На кадрах видно, що після влучання боєприпасу відбулася детонація зенітних ракет і потужне горіння. Декілька ракет розлетілися у різні боки.

Судячи з потужної пожежі та детонації боєкомплекту, російська установка була знищена повністю.

14 бригада ЗСУ БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії ЗРК ЗРК «Бук» ППО та ПРО Україна