fbpx
Франція купує ракети Hellfire

Франція купує ракети Hellfire

Авіаційне озброєння Європа Закупівлі ПТКР Hellfire Світ США Франція

Уряд США ухвалив рішення про можливий продаж Франції ракет Hellfire і супутнього обладнання орієнтовною вартістю 203 мільйона доларів.

Про це йдеться в заяві Агентства оборонного співробітництва і безпеки США.

На цю суму Франція планує придбати 1515 ракет AGM-114R2 Hellfire.

У вартість контракту входять технічна підтримка, документація, допомога в інтеграції та логістичні послуги.

«Запропонований продаж покращить здатність Франції протистояти поточним і майбутнім загрозам шляхом розбудови довгострокового оборонного потенціалу для захисту свого суверенітету і територіальної цілісності з метою задоволення своїх потреб у національній обороні», – зазначили в повідомленні.

Головним підрядником угоди буде компанія Lockheed Martin.

Раніше “Мілітарний” повідомляв, що Пентагон погодив продаж 800 ракет Hellfire Польщі.

AGM-114 Hellfire

Hellfire – це американська керована протитанкова ракета класу «повітря – земля», що може запускатися без прямого візуального контакту з ціллю.

Більшість модифікацій використовують лазерний промінь для наведення на ціль, варіації AGM-114K та AGM-114H мають вбудований цифровий автопілот.

Залежно від варіанту ракети мають різну дальність ураження, що коливається від 7 до 33 кілометрів.

Від варіанту залежить і бойова частина, її вага варіюється від 8 до 9 кілограмів. Вони мають позначення: N – боєголовка з додаванням металевого заряду; K – тандемна боєголовка; M – бронебійна.

Франція придбала версію AGM-114R2, що має багатоцільову боєголовку, дальність ураження 11 кілометрів та напівактивну лазерну головку самонаведення.

Може запускатися як з гелікоптерів, так і з БпА. Основним носієм ракет Hellfire у Франції є ударний гелікоптер Eurocopter Tiger.

Авіаційне озброєння Європа Закупівлі ПТКР Hellfire Світ США Франція