fbpx
Франція нарощує виробництво артилерійських порохів

Франція нарощує виробництво артилерійських порохів

Eurenco Артилерія Виробництво боєприпасів Європа Світ Франція

Французький виробник порохів та вибухових речовин Eurenco наростить виробництво модульних порохових зарядів для артилерії до 500 000 одиниць на рік.

Про це повідомив Тьєррі Франк, генеральний директор компанії Eurenco.

За словами гендиректора, компанія отримала замовлення на загальну суму 1 мільярд євро лише за останні шість місяців.

Відповідно до замовлення французька компанія запустить виробництво та випускатиме до 1200 тонн артилерійського пороху на рік на своїх потужностях у місті Бержерак, у розбудову яких було інвестовано понад 500 млн євро.

Мова йде про нову лінію з виробництва пороху Eurenco, що була закладена в середині квітня цього року для забезпечення дедалі більших потреб ЄС та України.

Виробництво має розпочатися вже у першому кварталі 2025 року, а пілотні партії мають надійти у першому півріччі 2025 року.

Виробництво 155-міліметрових боєприпасів

Наразі «вузьким місцем» у виробництві артилерійських боєприпасів для Європи є саме постачання порохів. На сьогодні це найбільший дефіцит на світовому ринку.

1200 тонн порохів у перерахунку на заряди становить понад 500 000 модульних зарядів, або ж, за словами Франка, 95 000 «повних пострілів». Останні передбачають заряджання усіх шести модульних зарядів на кожен снаряд.

Відповідно до заяв, у 2026 році Франція виготовить 1,2 мільйона модульних зарядів або близько 200 000 повних пострілів.

Наприкінці березня міністр оборони Франції Себастьян Лекорню озвучив наміри збройової промисловості випустити у 2024 році близько 100 000 снарядів калібру 155 мм.

Зокрема, із запланованих обсягів 80 тисяч має бути безоплатно передано до України в межах військової допомоги. Решта надійде на склади міністерства оборони Франції.

За планами, французька компанія Nexter повідомляла, що завдяки інвестиціям за три роки очікується нарощення потужностей та збільшення випуску 155-мм снарядів до 400 000 готових пострілів на рік.

Eurenco Артилерія Виробництво боєприпасів Європа Світ Франція