fbpx
Франція нарощує виробництво САУ CAESAR для заміни гаубиць, які були передані Україні 

Франція нарощує виробництво САУ CAESAR для заміни гаубиць, які були передані Україні 

Артилерія ОПК САУ САУ CAESAR Світ Франція

У Франції збільшують виробництво самохідних гаубиць CAESAR на фоні війни в Україні.

Нові артсистеми потрібні французькій армії для заміни САУ, які були передані Україні в якості військової допомоги.

Про це повідомляє французьке медіа 20 Minutes.

Стало відомо, що виробник Arquus на своєму підприємстві у французькому місті Лімож розпочинає виробництво шасі для нових колісних самохідних гаубиць CAESAR.

На новій виробничій лінії планують випускати по чотири одиниці шасі на місяць. Наголошується, що це буде пікове навантаження.

Очікується що виробництво розпочнеться вже у понеділок.

У виданні повідомили, що Агентство оборонних закупівель Франції (DGA) замовило у компанії Nexter “дві партії по 18 САУ”. Раніше Франція оголосила про передачу дванадцяти самохідних гаубиць Caesar до України. Це уже додаткові САУ до тих вісімнадцяти, які доставили на фронт раніше.

Нові самохідні артилерійські установки мають надійти у французьку армію до березня 2024 року.

Минулого місяця французькі журналісти показали виробництво стволів для гармати САУ CAESAR на заводі компанії Nexter у місті Бурже. На підприємстві розповіли, що війна Росії проти України додала роботи і тут прискорили темпи виготовлення гармат.

Стволи гармати CAESAR на заводі компанії Nexter, лютий 2023 Фото: ALAIN GASTAL / FRANCEINFO

Нині працівників підприємства перевели на три зміни, також компанія найняла додаткових зварювальників – лінія виробництва працює цілодобово.

До кінця 2023 року в компанії Nexter планують виготовляти вісім гармат на місяць. Це збільшить темпи виробництва вдвічі.

Дулові гальма для стволів САУ CAESAR на виробництві гармат, Бурже, Франція, лютий 2023 Фото: АЛЕН ГАСТАЛЬ / FRANCEINFO

Нагадаємо, в кінці січня цього року міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що Франція передасть Україні ще 12 САУ CAESAR. При цьому від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Париж передав Києву 18 гармат, таким чином їхня кількість становитиме 30 одиниць. Також 19 самохідних гаубиць CAESAR Україна отримає від Данії.

Артилерія ОПК САУ САУ CAESAR Світ Франція